Bekräftat: SHL-klubben gör dubbelvärvning – landslagssvensk klar

Luleå hockey presenterade i dag två nyförvärv.
Patrick Cehlin och Emil Larsson är klara för klubben.
– Jag får se till att köpa en bra vinterjacka, säger Cehlin.

Efter Luleå hockeys smärtsamma sorti ur SHL-slutspelet rustar klubben för revansch. På måndagsmorgonen presenterades två starka nyförvärv inför kommande säsong.

Patrick Cehlin och Emil Larsson är båda klara för SHL-klubben. Larsson kommer från en bra säsong i Hockeyallsvenskan, där han producerat 20 mål och 14 assist för Almtuna, som slutade på åttonde plats och sedan inte räckte till i slutspelsserien.

Cehlin däremot kommer från en tyngre tid. Rögle-spelaren som var med i fjolårets VM-trupp har haft en säsong stämplad av skador. Forwarden drabbades tidigt av en hjärnskakning och spelade endast 17 matcher för bottenlaget i SHL.

Nu hoppas 25-åringen att en flytt norrut ska få fart på karriären igen.
– Jag känner att jag ligger i bra fas nu och kommer att vara fullt redo till nästa säsong. Det ska bli kul att spela för Luleå. Det känns som att de har något spännande på gång här uppe så jag får se till att köpa en bra vinterjacka, säger han på klubbens presskonferens.

Luleå hockeys chef Ulf Engman är nöjd över sina nya tillskott.
– Patrick är en bra skridskoåkare kombinerat med spelskicklighet och ett vasst målskytte. Det är en riktig toppspelare bara han får vara skadefri, säger Engman på presskonferensen.

SHL-klubben meddelade även ytterligare nyheter. Målvakten Gusten Törnqvist förlänger sitt kontrakt. Dessutom presenterades två assisterande tränare, Henrik Stridh från Timrå och den forne elitspelaren Roger Kyrö som är tillbaka efter en tid utanför hockeyn.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet mitt i slutspelet: NHL-svensken återvänder till SHL