SHL-klubbens drömbesked – supertalangen nobbar spel i NHL: ”Har tagit det beslutet”

Samuel Ersson gjorde succé förra säsongen.
Nu nobbar han spel i Nordamerika.
– Jag känner att jag har steg kvar att ta här hemma innan jag är redo för NHL, säger han till Hockeypuls.

Samuel Erssons nyss gångna säsong blev en stor succé. Till en början så delade han på förstaspaden i Brynäs med Joacim Eriksson, men under slutet av säsongen så konkurrerade supertalangen ut veteranen.

Nya beskedet

Ersson landade till sist på 35 SHL-matcher, och han var dessutom given för Juniorkronorna i JVM. Ersson draftades av Philadelphia Flyers under 2018, och klubben ska enligt Hockeypuls ha bevakat honom på plats i Sverige flera gånger under säsongen.

200130 Brynäs målvakt Samuel Ersson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Brynäs den 30 januari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Det har inte varit helt otänkbart att Ersson tar steget över till Nordamerika redan under sommaren, men nu ger han ett drömbesked till Brynäs.

– Det känns som jag har steg kvar att ta här hemma innan jag är redo. Det är nyttigt för mig att vara kvar för att vara förberedd om och när jag åker över, säger Samuel Ersson till Hockeypuls.

Ny målvatskollega

20-åringen är inte nöjd med vad han eller Brynäs presterade under hösten och vintern.

– Det var väl för mig som för hela laget. Man är inte nöjd med resultatet, men jag försöker vara positiv och tänka att jag ändå lyfte mitt spel. Det är inte så lätt när det gick som det gick för laget, säger han.

190426 Samuel Ersson #30, SWE during the EHC: Nordic Cup Finland – Sweden at the Hartwall Arena26. April 2019 in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Bildbyrån)

Brynäs har under våren gjort sig av med Joacim Eriksson. Målvaktsparet till nästa säsong består av Samuel Ersson och Victor Andrén, som hämtats in från Växjö.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!