SHL-klubbens drömbesked – bryter nu tystnaden efter att stjärnsvensken brutit med KHL-laget: ’Är intressant’

Örebro har uppgetts intresserade för Tim Heed.
Nu har han brutit kontraktet i KHL.
– Svenska backar är absolut intressanta, säger general manager Stefan Bengtzén till Hockeypuls.

Tim Heed är den senaste svensken som brutit sitt kontrakt i KHL. Sedan kriget bröt ut i Ukraina så har mängder av svenskar lämnat KHL för spel i andra ligor – och SHL har fått mängder av stjärnor, som klubbarna kanske inte hade räknat med för bara ett halvår sedan.

Brutit kontraktet

För drygt en månad sedan kom Nerikes Allehanda med uppgifter om att Örebro hade ögonen öppna för svenskstjärnan Tim Heed, som haft kontrakt med Spartak Moskva. Under onsdagen kom beskedet att Heed till sist lyckats komma loss från sitt kontrakt, och att han nu är fri att förhandla med andra klubbar.

160211 Sveriges Tim Heed under landskampen i ishockey mellan Sverige och Finland den 11 februari 2016 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Så hur ställer sig Örebro till en potentiell värvning av Heed? Örebro har varit öppna med att man är på backjakt, där man framför allt eftersöker rejäl spets och kvalitét. Heed, som slog igenom i Skellefteå för dryga sju år sedan, passar minst sagt in i profilen.

”Absolut intressant”

Örebro vill inte kommentera enskilda spelare, men general manager Stefan Bengtzén hymlar inte med att typer som Heed är intressanta.

– Jag kommenterar inga namn. Du vet att jag är jättetråkig där. Men vi har sagt tidigare att svenska backar absolut är intressanta. Sedan om det slutar i det vet vi inte, men bra svenska backar vill nog många ha, säger Bengtzén till Hockeypuls.

160403 Skellefteås Tim Heed under semifinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Skellefteå den 3 april 2016 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Tim Heed lämnade Skellefteå 2016 för spel i San Jose Sharks, där han blev kvar i fyra säsonger. Totalt blev det 105 matcher i NHL, innan flyttlasset gick till Schweiz, och därefter blev det en säsong i Spartak Moskva.

LÄS MER: Detaljen som talar för svenskstjärnan Jonathan Dahlén till SHL – efter nobben i NHL