SHL-klubbens drag: Kastar nu om i ledarstaben – succétränaren återvänder till Sverige igen

I dag offentliggjorde HV71 sin nya tränarlösning.
Debutanten Nicklas Rahm blir ny huvudtränare – och han får en succétränare vid sin sida.
– En stor ära och en spännande utmaning, säger Rahm till klubbens webbplats.

En hel del SHL-klubbar har spikat sina ledarstaber för kommande säsongen. I dag var det HV71:s tur att offentliggöra sin nya tränarlösning.

HV71 möblerar om

Där man faktiskt får en debutant som ny huvudtränare. Då Nicklas Rahm tar över huvudansvaret och kommer att göra sin allra första säsong som huvudtränare.
– En stor ära och en spännande utmaning. Jag har vuxit upp med HV71 och att få förtroendet att bli huvudtränare känns naturligtvis stort. Jag drivs av passion och engagemang i mitt ledarskap och det är något jag ska fortsätta med även som huvudtränare, säger nya tränaren i pressmeddelandet.

Nicklas Rahm, HV71
200109 HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och HV71 den 9 januari 2020 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 136095

Rahm har vunnit SM-guld med HV71 både som spelare 1995 och tränare 2017. 44-åringen har varit assisterande tränare i klubben senaste fyra säsongerna men får nu det stora ansvaret i båset.

Återvänder till SHL

Ny assisterande tränare i HV71 blir Stefan Nyman. Som nu återvänder till svensk hockey efter att ha gjort stor succé hos Djurgården.

190215 Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Djurgården den 15 februari 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Allra närmast kommer Nyman från schweiziska Lugano, där den assisterande tränaren dock fick sparken i vintras och har sedan dess letat nytt tränarjobb.
– Jag fick en bra känsla för HV71 och det upplägget som presenterades för mig. HV71 har alltid ambitionen att vinna och det tilltalar mig. Jag gillar att jobba med människor och brinner för utveckling och det ser jag fram emot att göra i klubben, säger han i sitt första uttalande.

”Har ett stort driv”

Nyman får i första hand ansvar för defensiven i HV71. Även assisterande tränaren Jonas Holmström fortsätter ytterligare en säsong i laget och målvaktstränaren William Rahm har skrivit på nytt treårskontrakt.

Nymans kontrakt är skrivet på tre år och huvudtränaren Nicklas Rahm har tackat ja till ett tvåårskontrakt. Sportchefen Johan Hult, som också skrivit på nytt treårskontrakt, är mycket nöjd med nya ledarstaben.
– Nicklas Rahm har växt otroligt mycket som ledare under de åren han varit i föreningen. Han har samlat på sig nyttig erfarenhet och är mogen uppgiften som det innebär att vara huvudtränare, säger han till klubbens webbplats.
– I Stefan Nyman får vi ett spännande komplement till Nicklas, Jonas och William. Stefan har ett stort driv i sitt ledarskap och gillar att utveckla individen. Han kommer in med mycket erfarenhet och nya influenser.

LÄS MER: NHL-svenskens stora sorg – efter dödsbeskedet i familjen: ”Du kommer alltid vara med mig i hjärtat”