SHL-klubbens chockbesked – kan tappa sin femte (!) spelare till NHL

SHL-klubbens chockbesked – kan tappa sin femte (!) spelare till NHL

.

Färjestad har redan tappat fyra spelare till NHL.
I dag eller i morgon får vi veta om det blir en femte.
För centern Linus Johansson har fått ett erbjudande – och 15:e juni är deadline.

Det har varit en ekonomisk jackpott för Färjestad. Klubben har fått in elva miljoner kronor i kompensation från NHL för de spelare som skrivit på för ligan.
Nu kan det bli mer pengar – men också ytterligare en tung, sportslig smäll.

För hockeynews.se berättar Linus Johansson att han fått ett erbjudande från en NHL-klubb.
– Innan har jag bara pratat med olika klubbar som har haft intresse och jag har inte tänkt så mycket på det. Men du vet hur det är, rätt vad det är dyker det ner någonting och då måste man ju ta hänsyn till det och tänka vad som är bäst för en annan, säger Linus Johansson till sajten.

190403 Färjestads Linus Johansson jublar efter kvartsfinal 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 3 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Färjestad har alltså redan tappat Adam Werner (Colorado), Fabian Zetterlund (New Jersey), Oskar Steen (Boston) och Joakim Nygård (Edmonton).
Att nu tappa den 26-årige centern och nyckelspelaren Linus Johansson hade naturligtvis varit väldigt tungt för Färjestad.

Blev aldrig draftad

Johansson blev aldrig draftad och spelade i Hockeyallsvenskan för bara tre år sedan. I år debuterade han för Tre Kronor och kan nu alltså ta ytterligare ett steg i karriären. Den 15:e juni är sista dagen som han kan skriva på för en NHL-klubb.
– Jag vet inte exakt hur jag ska göra. Jag ska prata med min agent, med min familj och mina vänner och så får vi se hur det blir, säger han till hockeynews.se.