SHL-klubben vill ha hem svenskstjärnorna – i möte för att få till supervärvningarna

Linköping är på jakt efter förstärkningar.
Niklas Persson har nu träffat förre NHL-backen Klas Dahlbeck i Moskva.
– Klas gör det bra där han är, säger LHC:s general manager till Corren.

Linköping har det tungt i SHL, och med sina 21 poäng på de 22 inledande matcherna under hösten ligger klubben i bottenskiktet av tabellen. Men redan nu pågår planeringen för nästa säsong.

”Jobbar för att få hem honom”

Och då kan Linköping få riktigt profilstarka namn som förstärkning. I veckan bekräftade storbacken Jonas Junland att det nästa år inte blir någon fortsättning i schweiziska Lausanne, där han spelat de fyra senaste säsongerna.

Jonas Junland, SHL
171211 Sveriges Jonas Junland under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 11 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Junland, som gjort många säsonger i Linköping, öppnade då även dörren för en återkomst till SHL-klubben.

– Vi ska jobba för att få hem honom. Det har jag sagt hela tiden, bekräftar nu Linköpings general manager Niklas Persson för Corren.

Jagar Dahlbeck

Men det är inte det enda namnet som kopplas samman med Linköping. Klas Dahlbeck spelade i SHL-klubben fram till 2012, då han lämnade för spel i Nordamerika.

161129 Carolinas Klas Dahlbeck och Viktor Stålberg jublar efter 0-1-målet under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Carolina Hurricanes den 29 november i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Där gjorde han totalt 170 NHL-matcher, men har de två senaste säsongerna spelat i KHL-klubben CSKA Moskva. Niklas Persson har varit i Moskva för att träffa stjärnbacken om en eventuell återkomst, som dock kan dröja.

– Klas gör det bra där han är och LHC kommer inte att vara hans första alternativ. Jag räknar också med att det kommer att ta ett tag innan han bestämmer sig, säger Niklas Persson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!