SHL-klubben storrensar – backstjärnan uppges ha gjort sitt

SHL-klubben storrensar – backstjärnan uppges ha gjort sitt

.

Linköping sjönk som en sten och missade slutspel.
När säsongen nu är över står sju spelare utan kontrakt samtidigt som backstjärnan Chad Billins kan lämna.
Enligt Corren är han lämnar för en flytt till Tyskland.

Linköping jagar fortfarande klubbens första SM-gud någonsin. Tre år i rad har det blivit uttåg i kvartsfinalen och årets säsong såg till en början ut att kunna bli framgångsrik.

Missade SM-slutspel

Men säsongen skulle utvecklas till ett fiasko. LHC sjönk som en sten i tabellen och inför gårdagens avslutande SHL-omgång såg man ut att missa slutspel. Så blev också fallet efter förlust med 4-0 mot HV71.

Linköpings Chad Billins under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping 5 mars 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Förra veckan valde Fredrik Emvall att lämna tjänsten som general manager efter fem år i klubben. I stället tar Niklas Persson över och det blir en hektisk tid framöver.

Kan rensa i truppen

Sex spelare sitter på utgående kontrakt. Det i form av Adam Ginning, Alexander Karlsson, Anton Karlsson, Fredrik Karlström, Daniel Olsson Trkulja och Derek Roy.

Dessutom ser backstjärnan Chad Billins ut att ha gjort sitt i klubben.

Enligt Corren har amerikanen redan gjort klart med en ny klubb och ser ut att lämna. Tidningen uppger att det blir spel i Tyskland med Adler Mannheim.

Stjärnan på väg bort

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Fredrik Karlström redan är klar för en flytt till Växjö samtidigt som HV71 rycker i  Anton Karlsson.

Derek Roy ska klubben vara intresserade av att förlänga med medan Olsson Trkulja, Alexander Karlsson och Frölunda-lånet Kristoffer Gunnarsson ser ut att lämna.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här åker svenske supertalangen på klassiska NHL-blåsningen – i sin debutmatch

SHL-stjärnan anmäld efter obskyra gesten – kan missa slutspelsmatcher