SHL-klubben bekräftar – vill värva succébacken: "Det här kan hända"

SHL-klubben bekräftar – vill värva succébacken: ”Det här kan hända”

.

Brynäs riskerar att tappa backtalangen Victor Söderström till Arizona.
Nu kan han ersättas av Västerås nyförvärv Josef Ingman.
Sportchefen Michael Sundlöv bekräftar för Gefle Dagblad att man är intresserade av backen. 

Brynäs har redan värvat tre(!) spelare från Västerås: Lukas Zetterberg, Samuel Ersson och Alexander Lindelöf. Nu kan en fjärde spelare vara på väg.

Backtalangen kan lämna redan nu

Victor Söderström, 18, imponerade stort för Brynäs förra säsongen och draftades som andra svensk i somras när Arizona plockade honom som 11:e spelaren totalt.

Tidigare i veckan avslöjade MrMadhawk att Arizona vill skriva kontrakt med honom och plocka över honom direkt. Det återstår dock att se om de vill spela honom i NHL, AHL, juniorliga – eller i Brynäs.

Victor Söderström, NHL-draften
190412 Victor Söderström under en träning med U18-landslaget den 12 april 2019 i Uppsala.
Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Brynäs bekräftar intresse för Ingman

Enligt MrMadhawk och VIK Fan Central har Brynäs hittat en ersättare för Söderström om han lämnar för Nordamerika. Det handlar om Västerås nyförvärv Josef Ingman, 24.

181217 Karlskronas Josef Ingman under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Vita Hästen den 17 december 2018 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Uppgifterna bekräftas nu av sportchefen Michael Sundlöv.
– Jag kan svara på det eftersom vi har gjort allt vi ska göra, vi har pratat med Västerås och med Josef. Är det så att Victor skulle försvinna så är det ett namn vi tittar på. Och vi tittade på honom redan tidigare i våras, men gjorde inget då eftersom vi hade fullt på backsidan, säger Sundlöv till Gelfle Dagblad.

Och fortsätter:
– Det är inte kul att bli av med bra spelare. Det är samma för oss när agenten ringer och säger att vi troligen behöver leta en ersättare – sedan får jag säga samma till Västerås. Men Patrik Zetterberg var jättebra att prata med, vi hade en jättebra dialog. Vi lever i den världen att det här kan hända – men det är inte kul. Man känner sig lite pissig, säger Sundlöv till tidningen.

Josef Ingman lämnade Karlskrona för Västerås i somras. Nu kan flyttlasset alltså gå vidare till SHL – utan att han har debuterat för VIK.