SHL-klubben bekräftar nu – vill värva hem svenske Stanley Cup-mästaren: ”Det är intressant”

Tolv raka säsonger i NHL.
Snart kan SHL bli en profil starkare.
– Det är intressant, säger Örebros sportchef Niklas Johansson om en eventuell värvning av Carl Gunnarsson.

Carl Gunnarsson fick sin hockeyuppfostran i Örebro men slog igenom i Linköping, vilket också var laget där han fick göra sin SHL-debut för cirka 15 år sedan. 2009 flyttade han till NHL, och med sina tolv raka säsonger i världens bästa hockeyliga så är han en av våra allra mest meriterade spelare.

Kan återvända

Efter att ha inlett sejouren i Nordamerika med fem säsonger i Toronto Maple Leafs så trejdades Gunnarsson till St Louis Blues, där han fick vara med om organisationens största framgång någonsin 2019. Backen, som har både VM-silver och VM-brons på meritlistan, var då en nyckelkugge i att man vann Stanley Cup för allra första gången.

150110 St Louis Carl Gunnarsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men under alla åren så har Gunnarsson varit öppen med att en dag kan tänka sig att återvända till SHlL, och det är då stått klart att det i så fall skulle vara Örebro som är laget. Gunnarsson har just Örebro som hemstad, och tränar ofta med klubben om somrarna, när NHL har uppehåll.

Bekräftar intresse

Och Gunnarsson har i dagsläget att utgående kontrakt, och det är inte alls otänkbart att veteranen väljer att flytta hem till Sverige efter säsongen. Och Örebro är nu öppna med sitt intresse för en eventuell värvning.

– Calle är en bra defensiv hockeyspelare med bra karaktär och är härifrån. Så det är intressant, säger sportchefen Niklas Johansson till Nerikes Allehanda.

150110 St Louis Carl Gunnarsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Carl Gunnarsson har den här säsongen bara gjort sex matcher, där han totalt noterats för en assist. Under alla år i Nordamerika och världens bästa hockeyliga så har veteranen totalt gjort 137 poäng på 623 matcher.

LÄS MER: Jätteskrällen: SHL-laget bryter med prestigevärvningen från NHL – efter bara fem(!) matcher

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!