SHL-klubben bekräftar nu ryktet – vill värva jagade supertalangen Jonathan Dahlén: ”Skulle älska det”

Jonathan Dahlén jagas av mängder av klubbarÖrebro, Färjestad, Rögle och Luleå.
Nu bekräftar Rögle intresse.
– Vi skulle älska om han vill bära Rögles tröja, säger sportchefen Chris Abbott till HD.

Jonathan Dahlén gjorde sanslös succé i Timrå under den nyss gångna säsongen. Supertalangen valde oväntat nog att gå på utlåning från NHL till den hockeyallsvenska klubben, och han levde verkligen upp till förväntningarna.

Ryktas till SHL

Dahlén var en av seriens i särklass bästa spelare, och noterades för makalösa 77 poäng på 51 spelade matcher. Till nästa säsong går hans kontrakt i Nordamerika ut – och vad han spelar i höst är fortfarande högst oklart.

200304 Timrås Jonathan Dahlén under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Björklöven den 4 mars 2020 i Timrå. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Dahlén sägs ha mängder av alternativ att välja bland, där spel i SHL, i Timrå eller i Nordamerika alla uppges aktuella. Aftonbladet har tidigare rapporterat att fyra SHL-klubbar – i Örebro, Färjestad, Rögle och Luleå – gör upp om supertalangen.

Bekräftar intresse

Nu bekräftar Rögle intresset.

– Vi skulle älska om han vill bära Rögles tröja, säger Chris Abbott till HD, enligt Hockeysverige.

180407 Timrås Jonathan Dahlen tar emot jubel från publiken när Timrå hyllas på torget i Timrå för sitt avancemang till SHL den 7 April 2018 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

I helgen kom uppgifter om att Örebro gjort klart med supertalangen, någonting han själv dock dementerade. Dahlén draftades i andrarundan 2016, men väntar fortfarande på sin första NHL-match.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!