SHL-domaren avslöjar sanningen bakom Dick Axelssons klassiska utbrott i "ref-cam": "Mission complete av Joel"

SHL-domaren avslöjar sanningen bakom Dick Axelssons klassiska utbrott i ”ref-cam”: ”Mission complete av Joel”

”Hur länge ska Joel få bestämma i svensk hockey?”
Orden som Dick Axelsson skrek i ”ref-cam” under SM-finalserien 2019 blev direkt klassiska.
Nu avslöjar SHL-domaren Mikael Nord sanningen bakom det ikoniska utbrottet i senaste avsnittet av hockeypodden ”Släpp Sargen”.

Det var under SM-finalserien 2019 mellan Djurgården och Frölunda som topplocket gick för DIF-stjärnan Dick Axelsson. Och han valde att konfrontera SHL-domaren Mikael Nord med de berömda orden.

Dicks utbrott

”Hur länge ska Joel få bestämma i svensk hockey?”, skrek Axelsson till Nord i ren frustration.
”Nä, Joel bestämmer inte i svensk hockey”, blev svaret.
”Gör han inte? Gör han inte!? Visa det då!”, fortsatte Axelsson att vråla.

Dick Axelsson, SHL
190430 Djurgårdens Dick Axelsson och Mattias Guter i samtal med domare Mikael Nord under final 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Djurgården 30 april 2019 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Hela situationen blev oförglömlig just på grund av att allt fångades upp i domarens ”ref-cam” och klippet blev snabbt en viral succé. Joel Lundqvist vann så klart matchen i matchen mot Axelsson genom att Frölunda vann finalserien och fick lyfta SM-pokalen 2019.

Efter det har flera pikar skickats mellan både Dick och Joel och citatet att ”Joel styr svensk hockey” har hockeyfans mer än gärna använt sedan dess. Nu gästar SHL-domaren Mikael Nord hockeypodden ”Släpp Sargen” och berättar vad som egentligen hände på isen när Dick Axelsson ilsknade till.
– Om jag inte är helt ute och cyklar så är Dick på väg därifrån när konversationen sker, så det blir aldrig riktigt någon konversation, säger han i senaste avsnittet av Släpp Sargen.

”Joel lyckades”

Förre SHL-spelaren Robin Figren, som gör hockeypodden tillsammans med Niclas Norlindh, tycker att Axelsson flyr undan efter att ha fått sagt sitt.
– Jag tycker man får känslan av att Dick har tänkt vad han ska säga först, men han har inte tänkt nästa steg liksom. Så det tar liksom slut och så lägger han benen på ryggen, säger Figren.
– Jag ser väl inte på det där på något annat sätt än Joel väl har gjort sitt ”mission complete”. Han har ju fått Dick att reagera på det där och det var väl kanske det som var meningen från Joel. Joel är ju verbal, duktig verbalt och påläst på regler och en bra kapten. Han bestämmer ju inte i svensk hockey, men han är kanske bra på att dra åt sig uppmärksamhet, svarar Nord.

Dick Axelsson, SHL
200307 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Just ”ref-cams” blev ett mycket populärt och uppskattat inslag under C Mores sändningar. SHL-profilen Figren väljer även att utse det här klippet till det allra roligaste från SHL:s alla ”ref-cams” genom åren.
– Jag tycker ju det är lite kul med Dick Axelsson – att han inte hade så mycket mer att komma med där. Jag tycker att det blir ett ganska skönt, abrupt slut, säger ”Figge” i podden.
– Nej, men jag håller med – klart att det var det bästa, haha, svarar Nord skämtsamt.

Se situationen:

LÄS MER: Börje Salming formades av hemska olyckan i barndomen: ”Fattade inte att pappa låg där”

Få våra nyhetsbrev!