SHL-aktuelle stjärnsvenskens nya besked – efter stora poängsuccén: "Det är siktet inställt på"

SHL-aktuelle stjärnsvenskens nya besked – efter stora poängsuccén: ”Det är siktet inställt på”

.

Han kommer från sin poängbästa säsong i karriären.
Men ändå är Linus Videll just nu klubblös – och omgärdad av SHL-rykten.
Nu har svenskstjärnan uttalat sig om var han vill spela här näst.

Linus Videll är tillbaka hemma i Sverige igen efter ännu en säsong i KHL. Kontraktet med Dinamo Riga har löpt ut och svensken blickar nu framåt mot nästa klubb under hockeykarriären.

Bästa säsongen i KHL

Samtidigt som han kan se tillbaka till en mycket fin säsong i KHL. För även om 34-åringen har haft stora problem med en ljumskskada under hela säsongen så gör han sin poängmässigt bästa säsong i hela karriären.

Linus Videll, KHL
120217 Torpedos Linus Videll under en ishockeymatch i KHL mellan Jokerit och Torpedo Nizhny Novgorod den 17 februari 2012 i Helsingfors.
Foto: Jussi Eskola / BILDBYRÅN / COP 169

Videll gjorde hela 48 poäng på 49 matcher och blev även den bästa svenska målskytten i hela KHL med 24 fullträffar. Därför är centern heller inte så orolig över var han spelar i höst, trots att han varit klubblös i över en månad.
– Jag har ingen panik. Jag har en så pass bra säsong bakom mig så jag känner att jag kan ta det lugnt. Jag vill inte hoppa på något som jag känns helt rätt. Ska jag skriva något nu så ska det kännas väldigt bra, både för mig och familjen, säger han till Hockeysverige.

Intressant för SHL

Den tidigare Södertälje- och AIK-spelaren har även omgärdats av SHL-rykten, naturlig nog när en svensk stjärnspelare är klubblös och tillgänglig på marknaden. Men nu erkänner Videll att en SHL-återkomst inte är aktuell för tillfället.

Linus Videll, KHL
111004 Ishockey, Elitserien, AIK: Linus Videll.
© Bildbyrån – 85973

Utan han siktar enbart på att få stanna kvar i KHL.
– Min agent jobbar på så bra han kan, sen får vi sa vad det blir. Nu har vi haft siktet inställt på att hitta något i KHL, så det är där vi tittar just nu och det är det spåret vi är inne på. Just nu är det bara KHL som gäller. Kommer inte rätt erbjudande så är jag beredd att vänta till september, säger han till hockeysajten.

LÄS MER: Dumpas av KHL-klubben – nu svarar svenskstjärnan på SHL-ryktet

Uppgifter: Efter alla NHL-rykten – här är Pavel Datsyuks nya klubb till nästa säsong