Sanningen bakom Tre Kronors jättehån mot Finland i hockey-VM – Sverige bryter nu tystnaden

Tre Kronor besegrade Finland efter straffdrama.
Direkt efter skickade man svenskarna en hånfull passning.
Nu avslöjas sanningen bakom det blågula hånet mot finländarna
.

Det blev en straffrysare som fick skilja Sverige och Finland åt i grannfejden på måndagskvällen. Tre Kronor gick segrande ur duellen i hockey-VM efter att Lucas Raymond satt den avgörande straffen och nu har svenskarna fått en drömstart på årets VM.

Finska hånet

Tre raka segrar på tre spelade matcher ger våra blågula VM-spelare gott om självförtroende i ryggen inför betydligt lättare matcher härnäst mot Ungern och Frankrike. Men för Finland blev det ännu ett surt nederlag mot Sverige bara några dagar efter att man även gick miste om segern i Eurovision när Loreen vann före Käärijä.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, hockey-VM
230515 Oscar Lindberg of Sweden celebrates with team mates after scoring 0-1 during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Finland and Sweden on May 15, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0463

Finländarna blev också retfullt påminda om det när Tre Kronor valde att skicka ut en hånfull passning i sociala medier till vårt kära grannland. Direkt efter slutsignalen publicerade Sverige ett inlägg med följande ord tillsammans med segerbilderna:
”And all I care about is you,
you’re stuck on me like a tattoo”

LÄS MER: Tre Kronors superhån mot finländske SHL-stjärnan efter underbara VM-vinsten – stora utspelet: ”Då skrattade vi”

Sveriges svar

Hånet i hockey-VM väckte en stor ilska i Finland och redan uppvärmningen spelades även Loreens vinnarlåt ”Tattoo” i matcharenan efter att svenska spelarna valt den som önskelåt. Men ingen av de svenska spelarna kunde peka ut vems idé det faktiskt var att spela låten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, hockey-VM
230515 head coach Sam Hallam of Sweden after the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Finland and Sweden on May 15, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0463

Nu bryter Tre Kronor själva tystnaden och berättar sanningen bakom hånet mot Finland.
– Tanken med tweeten, och alla inlägg vi gör i sociala medier, är att skapa engagemang kring Tre Kronor. Ibland gör man det genom ren och skär sportrapportering, och ibland gör man det genom att ha glimten i ögat och leverera lite humor, säger Linus Hugosson, som är kommunikationsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet, till Sportbladet.
– I går kände vi att vi ville koppla an till Eurovision, som ju varit en stor snackis de senaste dagarna och göra det med glimten i ögat, så gott det bara gick.

LÄS MER: Finska jätteilskan mot Sverige efter Tre Kronors helfräcka segerhån i hockey-VM: ”Barnsligt”

Inlägget på Twitter må ha upprört en hel del finländaren men många svenskar älskar den skämtsamma passningen och uppskattar gliringen.
– Finland-Sverige är ju en utav hockeyhistoriens största rivaliteter. Jag tror inte Eurovision ökar på det på det sättet. Det här såg vi som en chans att försöka uppbåda engagemang med glimten i ögat, sen tror jag inte det spelar så jättestor roll för rivaliteten i stort, säger Hugosson till kvällstidningen.

Vad tycker du om Sveriges hån mot Finland? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: