Sanningen bakom SHL-stjärnans mystiska frånvaro: ”Vi var oroliga…”

René Bourque har varken varit sjuk eller skadad men har ändå saknats i Djurgårdens matcher efter OS.
Nu har sanningen kommit fram.
– Min son blev sjuk, säger han till hockeynews.se.

Djurgården har saknat sin stjärnspelare René Bourque i flera, flera matcher nu. Innan OS 2018 handlade det om en ljumskskada men även efter Pyeongchang har OS-bronsmedaljören saknats för Dif.

”Jag skulle ha spelat förra”

Dock har det inte handlat om varken skada eller sjukdom den här gången. Fram till i dag har det varit okänt för allmänheten varför 36-åringen varit borta från matchtruppen.

På måndagen gick Bourque själv ut och förklarade varför.
– Min son blev sjuk. Jag skulle ha spelat förra matchen, men vi var lite oroliga för honom så vi bestämde att det var bäst att vara med honom ett par dagar till vi vet att han blir bra, säger Bourque till hockeynews.se.

”Han har en privat situation”

Forwarden tränade med laget igen under måndagen men det är inte säkert att han ska spela i tisdagens match mot Skellefteå.
– Jag tror det var kul för honom att få vara med i dag och andas lite. Så får man se. Han har en privat situation som gör att han inte kan ha fullt fokus hos oss just nu och då kan jag inte svara nu hur det blir i morgon, säger Djurgårdentränaren Robert Ohlsson.

Hittills har det blivit 21 poäng på 33 matcher för René Bourque den här säsongen.

Dela artikeln för att stötta René Bourque under den tuffa tiden!

LÄS MER: Guldmålvakten vill återvända till Sverige igen – jagas av SHL-klubben

Uppgifter: SHL-klubben spänner musklerna – värvar back från konkurrenten

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);