Sanningen bakom Omarks jättefräckis: ”Jag är inte så förtjust i den”

När Linus Omark spelade i Luleå försökte han sig på ett av de fräckaste målen den svenska hockeypubliken någonsin skådat. Men nu konstaterar han att han inte är imponerad av den omtalade finten.
– Det är inte så mycket hockey, säger han till Sportbibeln.

Redan under sina första år som senior i Luleå visade Linus Omark upp sina artistkonster på isen. Men det var en speciell sekvens som vi kommer ihåg lite extra. I matchen mot Brynäs säsongen 2007/2008 försökte sig Omark på en av de fräckaste försöken att göra mål någonsin, när han med en zorro bakom mål försökte lägga in pucken via målvaktens hjälm.

Försöket lyckades inte den gången. Och till Sportbibeln säger Omark själv att han bara gav sig på en liknande sak en gång efter det, då i KHL och finska Jokerit. Anledningen? Han tycker inte det är snyggt.
– Det är meningen att den där pucken ska rulla in via hjälmen och har du mycket tid bakom mål och ingen går på så måste du göra någonting. Jag är inte så förtjust i zorrofinten egentligen. Det är många som har gjort den och jag tycker inte det är så mycket hockey. Jag gillar mer när det är lite retfullt, när det är skickligt fast det är kyligt. Jag gillar finurliga saker, säger Omark.

Trots att den svenske forwarden inte är speciellt förtjust i zorrofinten medger han att han gärna gör snygga och uppfinningsrika saker på isen. Att spela för att vinna är en självklarhet för Omark – men det ska även tillfredsställa publiken.
– Ser man att det är fullsatt i omgång 20 så försöker man så klart bjuda på någonting, det är ju inte på liv och död. Jag älskar, och det hoppas jag alla spelare tänker, att spela för publiken. Det är de som betalar din lön och det är de som gör att du kan göra det du tycker är roligast i världen, säger han till Sportbibeln.