San Jose Sharks utslagna i natt – nu kan Erik Karlsson gjort sin sista match för klubben

.

St Louis Blues tog sig i natt till sin första Stanley Cup-final på 49 år.
Samtidigt dog San Jose Sharks gulddrömmar – och nu kan Erik Karlsson ha gjort sin sista match för klubben.

San Jose Sharks var i ett synnerligen prekärt läge inför den sjätte semifinalen mot St Louis Blues i Stanley Cup-slutspelet.

”Hajarna” var i underläge med 2-3 i matcher och hade således kniven mot strupen i natt, och vinst var ett måste för att tvinga fram en sjunde och avgörande match.

Första finalen på 49 år

Och det hjälpte sannerligen inte att superstjärnorna Erik Karlsson, Joe Pavelski och Tomas Hertl samtliga missade matchen med skador.

Det blev heller aldrig särskilt spännande.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Det stod 2-0 till Blues efter den första perioden, och trots att Sharks i början av den andra perioden lyckades reducera så darrade aldrig hemmalaget.

St Louis Blues vann till sist med hela 5-1 och får därmed spela sin första Stanley Cup-final på makalösa 49 år.

”En av de bästa i världen”

För San Jose Sharks är säsongen alltså över.

– Jag är stolt över hur killarna kämpade ikväll, men det gick inte. De två tyngsta och hårdaste lagen i ligan ska mötas i final och så är det bara med det, säger tränare Pete DeBoer, som även uttryckte sin ledsamhet över Erik Karlssons skadebekymmer.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
190416 Joakim Ryan, Erik Karlsson and Brenden Dillon of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

Den svenske backstjärnan har missat stora delar av säsongen, och tvingades alltså avstå nattens match på grund av en krånglande ljumske.

– När Erik hade acklimatiserat sig och spelade på toppen av sin förmåga, då var vi bästa laget i ligan, säger DeBoer enligt Aftonbladet, och fortsätter:

– Men sedan har han varit skadad och det är klart att det varit ett avbräck för oss. Han är en av de bästa backarna i världen.

Karlsson kan lämna

DeBoer, och hela Sharks organisation för den delen, lär sitta som på nålar under sommaren.

Erik Karlsson har ett utgående kontrakt och rykten har placerat honom i lag som Tampa Bay Lightning och New York Rangers.

Det betyder att semifinalens femte match, som Erik Karlsson tvingades lämna på grund av ljumsksmärtor, kan vara den sista han gjorde i Sharks-tröjan.

Finalen mellan Boston Bruins och St Louis Blues inleds på måndag.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!