Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Salming i tårar efter Toronto Maple Leafs överraskning: ”Det var helt sjukt”

I helgen bjöd Toronto Maple Leafs till en storslagen hyllningsfest där två svenskar var i huvudrollerna. Inför NHL-matchen mot Boston Bruins släcktes hela hemmaarenan ned för att hylla klubbens största spelare. Numrena 1, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 13, 14, 17, 21, 27 och 93 lyftes upp till taket och pensionerades från att någonsin användas igen. En av legendarerna som tog plats på isen inför fansens jubel var 21:an Börje Salming.

Och det var en mycket tagen svensk som var tillbaka i Toronto igen.
– Det är otroligt egentligen. De har gjort en staty av en, man är med i Hall of Fame och så nu även det här, det är fantastiskt, säger Salming till SportExpressen.
– De gör det så bra här i Kanada. De är grymma på såna här ceremonier för de gör det inte bara för mig och min familj utan även för alla fans.

Men det var ändå en överraskad Salming som klev ut på isen. Klubben hade inte meddelat om att hyllningsfesten handlade om att pensionera nummer.
– Det var en överraskning, de hade inte sagt det till någon. Jag visste att jag skulle vara på plats, men inte det här. Det var helt nytt så det var ju helt sjukt för ingen visste någonting. Sen helt plötsligt sa de det innan vi gick ut på isen. Men det är kul att veta att min tröja alltid kommer finnas där upp och att ingen annan får ha den, säger Salming till SportExpressen om hyllningsshowen som lockade fram tårar hos den före detta NHL-hårdingen.
– Jag vet att det var många i min familj som hade tårar i ögonen under ceremonin, jag hade det inte då. Men när jag fick se allting själv i morse så fick jag tårar i ögonen. Det var jättefint alltihop.

Mats Sundins nummer 13 pensionerades också men likt Salming kunde inte ”Sudden” vara på plats i Toronto.

LÄS MER: Den gången Foppa & Sudden ägde i NHL – tillsammans.

Se den mäktiga hyllningen från Toronto Maple Leafs här:

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.