Saknades i derbyt – nu kan legendarens son lämna för ligakonkurrenten: "Vi är intresserade"

Saknades i derbyt – nu kan legendarens son lämna för ligakonkurrenten: ”Vi är intresserade”

.

Lukas Wernblom kan ha gjort sin sista match i Modo.
Efter att ha blivit petad i derbyt mot Timrå är 19-åringen nu på väg bort.
Och Magnus Wernbloms son kan flytta till en ligakonkurrent, enligt Allehanda.

Han är son till en av klubbens stora legendarer och har tillhört klubben i hela sitt liv. Men nu kan Lukas Wernblom, son till Magnus Wernblom, lämna Modo för första gången i livet.

Wernblom kan lämna Modo

Under onsdagskvällens derby mellan Modo och Timrå saknades 19-åringen på isen och direkt kom uppgifter om att anledningen var för att Wernblom är på väg bort. Under torsdagen bekräftar även Modo att forwarden vill lämna laget och bli utlånad.

Lukas Wernblom, Modo
190923 Modos Lukas Wernblom under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Nu rapporterar lokaltidningen Allehanda att en ligakonkurrent i HockeyAllsvenskan har visat intresse för Wernblom. Västervik är intresserad av att plocka in 19-åringen, enligt uppgifter.
– En intressant spelare och såna är man alltid intresserad av, skriver Västerviks huvudtränare Mattias Karlin till lokaltidningen.
– Vad det gäller Wernblom så har jag ingen kommentar i dagsläget. Men skulle han vilja röra på sig så lär vi inte vara ensamma om att vara intresserade.

95 matcher i HockeyAllsvenskan

Västervik lånade in en annan Modospelare förra säsongen när Tim Wahlgren flyttade till Småland. Nu sitter Wernblom på utgående kontrakt och redo att lämna Modo, då pekas Västervik ut som det hetaste alternativet hittills.

Lukas Wernblom, Modo
190923 Modos Lukas Wernblom under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Wernblom har gått genom U16, J18 och J20 för att sedan nå A-laget i Modo som 16-åring. Sedan dess har det blivit 21 poäng på 95 matcher i HockeyAllsvenskan för 19-åringen.

Medan farsan Magnus Wernblom gjorde över 600 SHL-matcher för Modo.

LÄS MER: Legendarens son lämnar SHL-klubben efter bara en match – klar för succélaget!

Chockbeskedet i natt: Erik Karlsson ströks från NHL-premiären – bara en timme innan nedsläpp