Så straffas NHL-busen – efter brutala överfallet på svenskstjärnan: ”Löjlig dom – borde få fängelse”

Viktor Arvidsson crosscheckades fult i ryggen.
Nu står det klart att Robert Bortuzzo stängs av i fyra matcher – samtidigt som svenskstjärnan blir borta året ut.
Nu rasar supportrarna.
”Bortuzzo borde få fängelse”, skriver en.

Det var i NHL-matchen mellan St. Louis Blues och Nashville Predators, under natten mot söndagen, som det brutala överfallet skedde. Viktor Arvidsson stod, precis som han brukar göra, och störde framför motståndarmålet när han plötsligt blev crosscheckad i ryggen av Robert Bortuzzo.

Fula överfallet

Arvidsson flög in i målet, men kravlade sig snabbt ut. Då valde Bortuzzo att dela ut ännu en crosschecking, rakt på ryggen på en liggande Arvidsson.

Viktor Arvidsson, Nashville Predators
Viktor Arvidsson, Nashville Predators. FOTO: Viaplay

Efteråt var reaktionerna starka, och Bortuzzo kritiserades hårt. Under söndagskvällen så meddelade Nashville Predators att Viktor Arvidsson blir borta från spel i fyra till sex veckor – men för Bortuzzo blir frånvaron betydligt kortare.

Rasar mot avstängningen

Blues-backen stängs nämligen av i fyra matcher av NHL:s säkerhetsråd. Han förlorar därmed närmare 700 000 kronor i lön – men NHL-supportrarna tycker ändå inte att det är tillräckligt.

Viktor Arvidsson, Nashville Predators
Viktor Arvidsson, Nashville Predators. FOTO: Viaplay

På sociala medier rasar nu såväl supportrar som experter över avstängningen, framför allt över faktumet att det inte är första avstängningen Bortuzzo avtjänar.

”Det här är anledningen till att ingen tar NHL:s spelarsäkerhet på allvar”, skriver en användare.

”Det där är inte en utvisning – det där är fängelse. NHL borde sätta ett exempel, fyra matcher är löjligt”, skriver en annan.

Se situationen här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!