Så möblerar Tre Kronor om i lagdelarna – Gabriel Landeskog kliver in i superkedjan

.

John Klingberg och Gabriel Landeskog kliver in i hockey-VM.
Då möblerar Tre Kronor om i lagdelarna inför nästa match mot Österrike.
Och vi kommer få se en riktig blågul superkedja med Landeskog i spetsen, enligt SportExpressen.

Senaste dagarna har det hänt en hel del i Tre Kronors läger under hockey-VM i Bratislava. Trion Alexander Wennberg, John Klingberg och Gabriel Landeskog har anlänt från NHL och kommer som riktiga superförstärkningar till det guldjagande Sverige.

Nya kedjor i Tre Kronor

Det tvingar Tre Kronor till en hel del ändringar i lagdelarna och lägg därtill att skadade Jesper Bratt även missar nästa match mot Österrike i morgon så blir det läge att flytta runt i kedjorna. Under dagens träning valde Rikard Grönborg att förändra och mycket talar för att laguppställningen i matchen mot Österrike ser ut enligt följande, rapporterar SportExpressen som är på plats:

Gabriel Landeskog, Tre Kronor
190509 Head coach Rikard Grönborg of Sweden at a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 9, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87930

Målvakter
Henrik Lundqvist, Jacob Markström

Backpar
Adam Larsson – Oliver Ekman-Larsson
John Klingberg – Mattias Ekholm
Erik Gustafsson – Marcus Pettersson
Robert Hägg

Kedjor
William Nylander – Alexander Wennberg – Patric Hörnqvist
Elias Pettersson – Elias Lindholm – Gabriel Landeskog
Loui Eriksson –

Superkedjan med Landeskog

Ändringarna innebär att backen Erik Gustafsson flyttar från andra backpar ihop med Mattias Ekholm till tredje backpar med Marcus Pettersson.
– Vi har ju olika roller i backparen och vi känner att det blir en jäkla bra balans där. Man snackar ofta om Nashvilles backar och många glömmer bort Ekholm men jag tycker han är en grym back. Vi har sju NHL-backar och en all star från KHL så backuppsättningen känns jättebra, säger Grönborg till kvällstidningen.

Gabriel Landeskog, Tre Kronor
170516 Sveriges Gabriel Landeskog under ishockeymatchen mellan Sverige och Slovakien på ishockey-VM den 16 maj 2017 i Köln.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87452

Det ser även ut att bli en riktig superkedja med Elias Pettersson, Elias Lindholm och nyanlände Landeskog. Tre riktiga poängkungar från den senaste NHL-säsongen där Pettersson gjorde 66 poäng, Lindholm 78 poäng och Landeskog 75 poäng. En VM-kedja med över 200 NHL-poäng senaste säsongen är ju inte alls fy skam.

LÄS MER: Här är ALLT du behöver veta om Hockey-VM 2019!

Klart: Efter stjärnans ankomst – han får lämna Tre Kronors VM-trupp