Rögles pik mot Färjestad – skickar kaxig passning inför ödesdigra semifinalen: "De får ta sig en funderare…"

Rögles pik mot Färjestad – skickar kaxig passning inför ödesdigra semifinalen: ”De får ta sig en funderare…”

Mycket står på spel i kväll.
Då skickar Rögles Daniel Zaar en kaxig passning inför matchen.
– Färjestad får ta sig en funderare, säger han.

Semifinalen mellan Rögle och Färjestad har verkligen bjudit på stor dramatik. Två lag som inför säsongen var ordentliga förhandsfavoriter, och det kan inte vara någon utomstående som inte har njutit av de fem första matcherna.

Färjestad med övertaget

Färjestad har haft ett övertag sedan efter den första matchen. Värmlänningarna har både haft 2–0 och 3–1 i matchserien, men misslyckades med att säkra finalplatsen i Catena Arena i söndags.

220303 Rögles Daniel Zaar under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Rögle den 3 mars 2022 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

På tisdagskvällen vänder matchserien till Karlstad igen, och de båda lagen är pressade att vinna. Förlust för Rögle och de går på sommarledighet. Förlust för Färjestad och det blir en sjunde avgörande match på bortais.

Rögles Daniel Zaar menar att all press ligger hos Färjestad, och vinner inte värmlänningarna ikväll är han övertygad om att Rögle kniper finalplatsen hemma i Ängelholm.

Zaars pik

– Vi ska vinna i Karlstad och här (i Ängelholm) förlorar vi inte igen. Det är ett pressat läge för dem, säger han till Sportbladet.

Rögle har haft kniven mot strupen tidigare under det här slutspelet. De låg under med 3–2 i matcher mot Oskarshamn, men vände och tog sig vidare. Nu hoppas Zaar att historien återupprepar sig.

220420 Färjestads Victor Ejdsell deppar efter semifinal tre i SHL mellan Rögle och Färjestad den 20 april 2022 i Ängelholm. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

– Klart att det finns ett mönster, men jag kan inte säga vad det beror på. Det är jäkligt starkt att kunna slappna av och gå ut och spela den hockey vi gör i den här situationen vi trots allt är i.

Han tillägger:

– Färjestad får ta sig en funderare, vi ska komma ut stenhårt. Hoppas de är trötta, vi körde på dem rejält i match 5.

LÄS MER: Ikonen Ulf Dahléns hårda utspel – därför vill han stänga(!) SHL: ”Jag är orolig för hockeyn”

Få våra nyhetsbrev!