Robin Figrens helt klockrena pik till Sveriges politiker efter valdagen: ”De största vinnarna!”

HV71 förlorade träningsmatchen mot Rögle mot 0-4.
Då passade stjärnan Robin Figren på att skicka en lika oväntad som klockren pik – till Sveriges partiledare.

I helgen är det äntligen SHL-premiär och träningsmatcherna har under den senaste tiden avlöst varandra. I går, söndag, spelade till exempel HV71 mot Rögle i ett sista genrep, som Skåne-laget vann med hela 4-0.

Men HV71 verkade inte deppa allt för mycket – i stället passade en av lagets stjärnor, Robin Figren, på att dra paralleller till riksdagsvalet. Valet blev en rysare, och det är extremt mellan de båda blocken och mycket talar för att det kommer ta veckor, kanske till och med månader, innan en regering bildas.

Robin Figren
180803 HV71:s Robin Figren 4 poserar för ett porträtt den 3 augusti 2018 i Jönköping.
Foto: Pelle Börjesson / Idrottsfoto / BILDBYRÅN / COP 205

”Vi är största vinnarna”

Trots den något egendomliga utgången så utropade de flesta partier sig som vinnare under söndagen – någonting som Figren gjorde sig lustig över.
”Vi torskade med 0-4 mot Rögle idag. Men wohoooo! Vi är ändå de största vinnarna. Vi ökade på något område och vi är minsann vinnare! Nu känner jag, HV-vänner, att det här är ett bevis på att vindarna vänder! Vi gjorde det här tillsammans! Wohoooo!, skriver han på Instagram, och avslutar med #PolitikLogik.

HV71 möter Färjestad på lördag i den efterlängtade SHL-premiären. För Figren blir det andra SHL-säsongen i HV71 som drar igång. Tidigare har han även representerat Frölunda, Linköping och Djurgården i högstaserien.

Totalt har det blivit hela 398 SHL-matcher och 158 poäng i karriären för 30-åringen.

Dela artikeln om du också älskar Robin Figrens klockrena passning!

LÄS MER: Robin Figrens Twitter-miss som får hela internet att skratta

Nya jättehyllningen till Rasmus Dahlin – rankas som bäst i hela NHL: ”Han är nummer 1”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);