Robert Ohlssons syrliga passning till rivalen – efter Färjestads avgörande kross: ”Han är bättre nu än…”

Först utslaget efter att ha blivit nollat.
Sedan skickade Robert Ohlsson en syrlig känga till Färjestads Tomas Mitell.
– Nu fick du nämna det också, svarar FBK-tränaren.

Skellefteå gick in till SM-slutspelet som den kanske största guldfavoriten, och det lag som flest experter trodde på. Färjestad, å andra sidan, kom från en grundserie som kantats av besvikelser och kritik.

Nollat i avgörande

Men värmlänningarna fick en strålande start på kvartsfinalserien, och på måndagen hade man chansen att gå upp till fyra vinster, och därmed säkra en plats i semifinal. Och det blev aldrig ens spännande när Skellefteå hade kniven mot strupen.

220411 Färjestads Theodor Lennström jublar efter kvartsfinal sex i SHL mellan Färjestad och Skellefteå den 11 april 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Skellefteå blev nollat på bortaplan när Färjestad vann med hela 5-0, och nu är man, tillsammans med Frölunda och Luleå, klara för semifinal. Efteråt var Skellefteås tränare Robert Ohlsson kritisk mot sin egen insats.

– Jag tycker jag har fått en trupp som är tillräckligt bra för att vinna guld. Tyvärr får jag inte ut fullt av den och det grämer mig att vi inte är bäst när det gäller. Kanske deras fore-check och långa anfall tog udden ur vårt spel. Jag tror match 1 och match 2, som vi förlorar är nycklarna till att det blir 4–2 i matcher, säger han, enligt Aftonbladet.

”Bättre nu än…”

Robert Ohlsson var dock desto mer imponerad över Färjestads tränarinsats. Men samtidigt skickade Ohlsson en syrlig passning mot Tomas Mitell, angående tiden då de bägge tränade en varsin Stockholms-klubb.

– En fjäder i hatten till Mitell som har blivit en bättre tränare än när han var i AIK…, säger Ohlsson.

220411 Skellefteås tränare Robert Ohlsson under kvartsfinal sex i SHL mellan Färjestad och Skellefteå den 11 april 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Mitell tog dock inte särskilt illa vid sig, utan svarade kvickt.

– Nu fick du nämna AIK också…

Vilket det fjärde semifinal-laget blir i SM-slutspelet avgörs på tisdagen, då en sjunde och helt avgörande match spelas mellan Rögle och Oskarshamn.

LÄS MER: Skellefteå-stjärnans stenhårda attack – sågar Färjestad-backen längs med fotknölarna: ”Han är en vekling!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!