Rikard Grönborg bekräftar – i kontakt med NHL-klubbar: ”Har visat intresse”

Rikard Grönborg lämnar jobbet som förbundskapten för Tre Kronor när hans kontrakt nästa sommar. 
Nu berättar han om framtiden – och NHL-intresset. 
– Ja, jag har pratat med några NHL-klubbar under sommaren, säger han till SportExpressen

 

Rikard Grönborgs tid som förbundskapten för svenska hockeylandslaget går mot sitt slut. 50-åringen aviserade i dag att han lämnar sitt uppdrag när kontraktet går ut nästa sommar. Anledningen är privata skäl, det uppgav generalsekreteraren Tommy Boustedt i en livesändning på förbundets Twitter-konto.

Ny förbundskapten blir Grönborgs assistent i Tre Kronor, Johan Garpenlöv.

Bekräftar NHL-intresse

Det är ingen hemlighet att Grönborg är ett intressant namn för flera NHL-klubbar. Så sent som i maj avslöjade Sportbladet att Carolina Hurricanes och Buffalo Sabres visat intresse för svensken.

Nu bekräftar Grönborg själv att han fört en dialog med några klubbar i ligan.
– Ja, jag har pratat med några NHL-klubbar under sommaren. Det finns några lag som visat intresse och det är en dialog som kommer att fortsätta. Men just nu är det bara spekulationer och jag vill gärna fullfölja kontraktet med Hockeyförbundet. Så jag vet inte ännu vad mitt nästa jobb blir, säger Grönborg till SportExpressen.

”Stor utmaning att coacha i NHL”

Beslutet att lämna Tre Kronor, efter två raka VM-guld, har inte varit lätt att ta, berättar Grönborg för SportExpressen. Hans sista utmaning blir att försöka leda Sverige till sitt tredje raka VM-guld i Slovakien nästa sommar.

Grönborg dementerar att han skulle ha gjort klart med någon klubb, men medger samtidigt att det vore en stor utmaning att få testa sina vingar i NHL. Familjen Grönborg har dessutom fått tillökning i familjen, uppger SportExpressen.
– På sikt blir det kanske så, men jag har inte skrivit på för någon klubb i Nordamerika eller har något klart. Visst skulle det vara  en stor utmaning att få coacha i NHL, men det är inte den enda ligan i hockeyvärlden. Vi får se vad som händer, nu ska jag först leda Tre Kronor säsongen 2018-19, säger han till sajten.

DELA för att tacka Grönborg för sina insatser i Tre Kronor!

LÄS MER: Plötsliga beskedet: Rikard Grönborg lämnar Tre Kronor – efter dubbla VM-guld!

Efter fansens jätteprotester – nu backar SHL-klubben: ”Vi har lyssnat på supportrarna”