Puddings fräcka utspel efter jättemärkliga bilderna från hockey-VM: ”Om man inte orkar gå…”

Bilderna på ryske målvakten Vasily Koshechkin inför matchen mot Tre Kronor har blivit en världssnackis.
Anledningen? Ja, han får ju skjuts i en vagn till rinken.
Nu förklarar Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål varför.

Det var Tre Kronor som vann sista gruppspelsmatchen mot Ryssland i hockey-VM med klara 3-1. Men det är ryske målvakten Vasily Koshechkin som har blivit en världssnackis efter matchen.

ANNONS: Vilken ränta kan du få? Zmarta skannar marknaden helt kostnadsfritt för att hitta bästa möjliga lånealternativ åt dig.

Sanningen bakom bilderna

På grund av det som hände innan matchen när burväktaren rullade igenom spelartunneln – i vad som såg ut som en varuvagn… Och nu pratar alla om hans lilla åktur där ledarna får skjutsa målvakten från omklädningsrummet till rinken.

En högst överraskande syn och nu förklarar Tre Kronors ikoniske materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål sanningen bakom de märkliga tv-bilderna.
– Eftersom det är en multiarena blir det väldigt långt att gå. De som sitter på läktaren ser bara en svart vägg bakom en tillfälligt uppbyggd gavel, men bakom dem är det en stor hall till, lika stor som arenan. Där har de byggt upp mobila omklädningsrum. Det är ganska långt för oss att gå och ännu längre för ryssarna. Det är ju jäkligt tungt att gå för en målvakt, det är ju en 15-20 kilo de har på sig med alla skydd, säger materialaren till SportExpressen.

ANNONS: Många svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

Puddings fräcka utspel

Pudding avslöjar att alla VM-nationer blivit erbjudna sådana vagnar av Internationella hockeyförbundet, IIHF. Men där ryssarna rullar sin målvakt använder Tre Kronor den till att skjutsa något helt annat.
– Vi använder dem till vattenflaskor, handdukar och liknande som ska ut till båsen. Vi har aldrig kört en person på dem. För vi tycker så här: orkar man inte gå ut dit ska man kanske inte lira en hockeymatch. Även om det är långt att gå, säger Tre Kronors materialförvaltare till kvällstidningen med en syrlig passning till ryssarna.

Dela artikeln om du håller med ”Pudding”!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Se det märkliga klippet här:

VM-svenskens stora belöning – nytt monsterkontrakt gör honom till en av de bäst betalda i NHL

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);