”Pudding” avslöjar detaljen om Foppas hotellrum – legendarens replik är helt klockren

”Pudding” avslöjar detaljen om Foppas hotellrum – legendarens replik är helt klockren

.

Efter 35 år som materialare i Tre Kronor går Anders Weiderstål i pension.
I morse var han gäst i Nyhetsmorgon och fick ett oväntat samtal från Peter Forsberg.
Då passade ”Pudding” på att avslöja en helskön detalj om Foppas hotellrum – och fick ett klockrent svar tillbaka.

Ingen har varit med i Tre Kronor så länge som Anders ”Pudding” Weiderstål. Under sin 35 år som materialare i herrlandslaget tackar han för sig efter hockey-VM senare i vår och går i pension.

”Pudding” går i pension

Under sina år i landslaget har ”Pudding” sett mängder av talanger bli till världsstjärnor och senare tackat för sig. Totalt har han varit med om att bland annat vinna åtta VM-guld, två OS-guld och 9 VM-silver.

Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg och materialansvarige Anders Weiderstål firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Under måndagsmorgonen var han gäst i Nyhetsmorgon för att prata om gamla minnen och se tillbaka på en lång karriär i hockeyns tjänst.

Helsköna detaljen om Foppa

Mitt under programmet blev han överraskad när en viss Peter ”Foppa” Forsberg ringde upp för att hylla materialaren.

Pudding, som minst sagt har några historier om varje hockeyspelare i landslaget, passade då på att berätta att Peter Forsberg var en spelare som inte krävde några speciella saker.
– Han bara klädde på sig grejerna och körde. Han var ingen materiallirare, säger Anders ”Pudding” Weiderstål i Nyhetsmorgon.

Peter Forsberg gjorde totalt 105 landskamper och var med och vann två OS-guld och två VM-guld med Pudding som materialare.

Det första av de två gulden togs i Lillehammer i vad som blev en avslutning ingen svensk någonsin kommer glömma.

”Var inte där för att städa”

Med sig i studion hade Pudding med sig de handskar Foppa använde i finalmatchen och under straffavgörandet. Men det var en detalj under mästerskapet som stack ut.

Hotellrummet var inte det renaste.
– Man såg inte golvet på hans rum. 1994 delade han rum med ”Challe” (Berglund), man såg inte golvet. Det låg pengar. freestyles och kläder överallt. Då fick man tala om för honom vad han skulle ha på sig, berättar Pudding i Nyhetsmorgon.

Hockeylegendaren var inte sen med att skratta åt det hela – och levererade en störtskön replik på riktigt Foppa-manér
– Jag var ju inte där för att städa, jag var där för att vinna hockeymatcher, säger Foppa.

Dela artikeln för att hylla ”Pudding”!

[arve url=”https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/mannen-bakom-tre-kronor-slutar-efter-35-%C3%A5r-h%C3%A4r-hyllas-han-av-foppa-11975200″ /]

LÄS MER: När Tollefsen kaxade sig med två superstjärnor – och tvingades ta fight med Laraque

När Foppa lackade ur och gav svensken oväntad tjuvsmäll: ”Jag trodde ni var polare!?”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);