Profilernas jätteilska efter grova överfallet i SHL – som friades helt: ”Fegaste jag sett”

Marcus Högström sänkte Rögles Dennis Everberg från båset.
Efter att Djurgårdsstjärnan friats från avstängning rasar nu flera profiler.
”Bland det fegaste jag sett den här säsongen”, skriver Sanny Lindström.

Matchen mellan Djurgården och Rögle blev rejält stökig. Bortalaget gick upp till en smått sensationell 5–0–ledning och vann till slut matchen med 5–1.

Anmäldes

Men det mesta av pratet efteråt handlade i stället om flera fula smällar och rejäl domarilska. Under matchen så skallade Dif–backen Jesper Pettersson Rögle–forwarden Leon Bristedt utanför spelet.

191029 Linjedomare Simon Hillborg håller undan Rögles Dennis Everberg efter bråk med Djurgårdens Marcus Högström (ej i bild) under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm.
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Det missades av domarna, men på onsdagsmorgonen anmäldes situationen till disciplinnämnden. Men det fanns en än mer omdiskuterad situation (som går att se längre ner i artikeln).

Jätteilskan

Marcus Högström, Djurgården, stod i båset och delade efter lite gruff ut en smäll på Dennis Everberg, som var ståendes på isen. Båda fick två minuters utvisning, vilket fick Rögles tränare Cam Abbott att rasa.

191029 Djurgårdens Marcus Högström och Rögles Dennis Everberg i bråk under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm.
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

På onsdagen kom beskedet att Everberg inte anmälds till disciplinnämnden – vilket får flera profiler att rasa.

”Jag tror faktiskt inte att någon kan försvara Högströms agerande, även om smällen inte skedde helt oprovocerat, vad det med en fullkomligt onödig brutalitet. Hur SHL och dess disciplinära råd kan göra bedömning att den inte ska anmälas ställer jag mig helt oförstående till”, skriver Sanny Lindström i en krönika på Expressen.

”Bland det fegaste jag sett”

Han fortsätter:

”Jag tycker att Marcus Högströms agerande var idiotiskt och kan sträcka mig så långt och säga att gårdagens tjuvsmäll är bland det fegaste jag sett den här säsongen. Klart som tusan att den skulle ha anmälts från SHL som ofta och gärna pratar om spelarnas säkerhet”.

På Twitter får han även medhåll av bland andra Leif Boork.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Se situationen här: