Poängmaskinens besked – öppnar nu för återkomst till Sverige efter tio säsonger i KHL: ”Inte varit nära förut”

Poängmaskinens besked – öppnar nu för återkomst till Sverige efter tio säsonger i KHL: ”Inte varit nära förut”

Tio raka säsonger i KHL.
Nu öppnar Linus Videll för återkomst till Sverige.
– Det har inte varit nära någon gång förut, säger han till SvenskaFans.

Linus Videll är ett litet bortglömt namn för många, och det är kanske lätt hänt med tanke på att han tillbringat de senaste tio åren i Ryssland, Lettland, Kina och Kazakstan. Forwarden slog igenom med dunder och brak i Södertälje i mitten av 00-talet och hade några säsonger i dåvarande Elitserien då han vräkte in poäng.

Öppnar för återkomst

Efter en kort sejour i AIK, som även den blev succéartad, så lämnade han mitt under säsongen 2011/2012 för spel i KHL – och i den ligan har han blivit kvar sedan dess. Det har totalt blivit hela sju olika klubbar, men svensken har gjort poängmässigt bra ifrån sig i samtliga och har således fått en lång och framgångsrik karriär i öst.

120217 Torpedos Linus Videll under en ishockeymatch i KHL mellan Jokerit och Torpedo Nizhny Novgorod den 17 februari 2012 i Helsingfors. Foto: Jussi Eskola / BILDBYRÅN

Men efter två raka säsonger med kazakstanska Barys Nul-Sultan så har hans kontrakt gått ut, och det är inte omöjligt att han gjort sitt i KHL. Nu menar han nämligen att han väljer mellan en fortsättning eller att flytta hem till Sverige igen.

– Det är svårt att säga, jag kan vara kvar i KHL, har erbjudande därifrån men samtidigt har jag barn också och då börjar man fundera på när det är dags att dra sig hemåt och så vidare, just idag vet jag inte, jag har inte beslutat något om jag ska hem eller om jag ska vara kvar i KHL, säger Videll till SvenskaFans.com.

”Inte varit nära förut”

Videll menar att han tidigare aldrig ens varit nära att överväga en flytt hem till Sverige igen. Nu är dock läget annorlunda.

– Det har inte varit nära någon gång förut att komma tillbaka, utan jag har alltid haft tanken att fortsätta utomlands. I år är första gången jag funderar på att flytta hem, sedan säger jag inte att jag flyttar hem för det men det är första gången jag funderar på det i alla fall, säger han.

160221 Torpedos Linus Videll under en ishockeymatch i KHL mellan Jokerit och Torpedo Nizhny Novgorod den 21 februari 2016 i Helsingfors. Foto: Jussi Eskola / BILDBYRÅN

Linus Videll är, med tanke på sin historia, starkt förknippad med Södertälje, och det är inte sällan som han är med i kampanjer och dylikt för att hjälpa klubben. Men poängmaskinen är nu tydlig med att det inte måste bli SSK om det skulle bli en flytt hem.

Linus Videll har på 444 matcher i KHL svarat för hela 285 poäng. I SHL blev det imponerande 140 på 281 matcher.

LÄS MER: Robin Lehners jätteilska mot NHL i natt – gick till plötslig, rasande attack: ”De ljuger för oss!”

Få våra nyhetsbrev!