Poängmaskinen klar för ligarivalen – efter stora fiaskot

.

Det blev fiasko i AIK.
Nu är Justin Crandall, 27, klar för ligarivalen Björklöven.
– Han är spelskicklig samtidigt som han också kan trycka dit puckarna, säger sportchefen Per Kenttä.

Justin Crandall fullständigt öste in poäng i Karlskrona under den gångna säsongen, vilket ledde till att AIK värvade honom inför slutet av säsongen.

Laget vann grundserien, och gick in i det avgörande skedet av säsongen, där SHL-plats stod på spel, som superfavoriter.

Fiasko i AIK

Men det blev en oväntat förlust mot Oskarshamn i det första kvalet, efter 2-3 i matcher, och ytterligare en förlust mot Leksand, den gången med 0-2 i matcher.

Storsatsande AIK får alltså spela ännu en säsong i hockeyallsvenskan, och det leder också till att stora delar av spelartruppen kommer att förändras.

En av spelarna som fått lämna är just Justin Crandall.

Han levererade visserligen fem assist på sex matcher i grundserien, men stod sedan bara för en poäng i kvalmatcherna mot Oskarshamn och Leksand.

Totalt noterades han alltså för noll mål på totalt 13 matcher, och många har räknat med en återkomst till Karlskrona.

Klar för ligarivalen

Men så blir det inte.

Crandall är i stället presenterad av ligarivalen Björklöven.

-Justin Crandall gjorde en bra säsong i Sverige senast och är en spelare som har förmågan att alltid dyka upp där det händer saker i den offensiva zonen. Han är spelskicklig samtidigt som han också kan trycka dit puckarna, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

”Känns otroligt roligt”

Justin Crandalls stod förra året för 42 poäng på 52 matcher.

-Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Björklöven och jag längtar till säsongen börjar.Jag är säker på att Per Kenttä kommer att ställa ett riktigt bra lag på banan och jag ska se till att vara i mycket bra form när vi går på is i augusti, säger Crandall.

Han har tidigare meriter från AHL, danska ligan och juniorligor i Nordamerika.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);