Poängkungen kan återvända till Sverige efter fyra NHL-matcher – jagas av flera SHL-klubbar

Poängkungen kan återvända till Sverige efter fyra NHL-matcher – jagas av flera SHL-klubbar

Anton Wedin har ett utgående kontrakt med Chicago Blackhawks.
I höst kan han vara tillbaka i SHL.
– Det finns lag som hört av sig, säger poängkungen till Sundsvalls Tidning.

Anton Wedin gjorde förra året sin åttonde säsong i Timrå – men fick ett enormt genombrott. På 32 spelade matcher noterades han för hela 27 SHL-poäng, och var dessutom en nyckelspelare i lagets kval ner mot hockeyallsvenskan.

Intresse från SHL

Framgången ledde till att han fick kontrakt med Chicago Blackhawks i NHL. Under säsongen har det blivit fyra matcher i världens bästa hockeyliga, men framför allt spel i AHL där han gjort det bra med 16 poäng på 23 matcher.

190430 Anton Wedin during team Sweden’s practice session ahead of the Carlson Hockey Games on april 30, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Men Wedin skrev bara på ett ettårskontrakt med Blackhawks, och hans framtid är osäker. Nu bekräftar han att det finns intresse från SHL-klubbar.

– Jag har inte pratat så mycket med min agent nu, men han har påpekat det någon gång, att det finns lag som hört av sig, säger Wedin till Sundsvalls Tidning.

”Det är förhoppningen”

Wedin hoppas dock på att bli kvar i Nordamerika.

– Förhoppningen är så klart att man får chansen i NHL och är kvar här borta, men man får väl se, säger han.

191206 Chicago Blackhawks Anton Wedin during a regular season NHL game between New Jersey Devils and Chicago Blackhawks on December 6, 2019 in New Jersey. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Anton Wedin har annars haft problem med skador under säsongen, och har inte spelat sedan årsskiftet.

– Nu när man har varit skadad så är det svårt att veta så mycket. Jag får se hur det går när jag är frisk och kommer tillbaka. Om det går bra när jag kommer tillbaka så kanske jag får chansen igen nästa år, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!