Piken mot Rikard Grönborg – efter besöket hos Elias Pettersson: ”Det är galenskap!”

.

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg är på rundresa i NHL.
Under ett antal veckor träffar han de svenska spelarna och bland annat kollar läget inför hockey-VM.
I veckan var han på plats för att se Elias Pettersson spela – men får ta emot en syrlig pik från den förre NHL-målvakten Corey Hirsch.

Hockey-VM kommer allt närmare. Rikard Grönborg och Tre Kronor är på jakt efter en tredje raka titel och till årets turnering kan det likt föregående år bli stjärnspäckat.

Tre Kronor kan ta tredje raka VM-titeln

Edmonton-backen Adam Larsson, som även fanns med i fjol, har redan sagt sig vara intresserad och fler svenska NHL-stjärnor lär följa. En av dem kan komma att bli Elias Pettersson.

Supertalangen fanns med redan förra året men turneringen i Köpenhamn slutade dystert för honom. Pettersson tvingades bryta turneringen efter att ha brutit tummen i matchen mot Schweiz.

Elias Pettersson kan spela hockey-VM

Vancouver är inne i en riktigt tung period. Laget har endast vunnit tre av sina tio senaste matcher. Elias Pettersson, likt resten av lagets poänggörare, har åkt på en svacka i poängprotokollet.

Mycket talar för att Canucks kommer missa slutspel, någonting som öppnar för att Pettersson kan spela VM.

Tidigare i veckan fick 20-åringen frågan huruvida han kan tänka sig att spela VM, men då var svaret kort.
– Jag försöker nå slutspelet, sa han då.

Piken till Grönborg: ”Galenskap”

Rikard Grönborg, som hoppar av jobbet som förbundskapten efter VM till förmån för Johan Garpenlöv, är just nu på rundresa i NHL.

Förbundskaptenen besöker svenskarna i ligan och det är inte helt uteslutet att det även diskuteras med spelare huruvida de är intresserade av att spela VM.

Grönborg var på plats för att se Pettersson spela tidigare i veckan – men det möttes av kritik från den förre NHL-målvakten Corey Hirsch.

https://twitter.com/CoreyHirsch/status/1103562167444365312

Målvakten, som kanske är mest känd ur svenska ögon för att ha släppt in Foppas straff under OS 1994, konstaterar att Grönborgs besök helt enkelt är helt onödigt.

”Varför måste han scouta honom? Det är galenskap att inte ta med honom om han finns tillgänglig. Slöseri med en flygbiljett att åka och se honom spela”, skriver Hirsch på Twitter.

Hockey-VM avgörs i Slovakien mellan den 10 och 26 maj.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Floridabacken ryktas till SHL-klubben – nu uppges han ha gjort sitt val

Uppgifter: Detroit-svensken har valt SHL-klubb till nästa säsong

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);