Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Per Ledins nya besked – i jakten på sin nästa klubb: ”En ruskigt speciell situation”

Halva SHL-serien är snart spelad men Per Ledin står fortfarande utan kontrakt. För Hockeysverige.se berättar 39-åringen nu om hur han ser på framtiden.

Ända sedan Per Ledin flyttade hem efter förra årets säsong i Schweiz har han stått utan klubb. Sedan dess har han tränat på med bland annat Luleås J20-lag i väntan på att fortsätta hockeykarriären.

Ledin konstaterar att han inte har tackat nej till någon förslag. Fokus ligger på att få ett kontrakt så snart som möjligt.
– Man kollar mycket hockey, galet mycket hockey. Det är en ruskigt speciell situation. Dels för att man är van att spela hockey, så man har en fruktansvärd abstinens. Så man ser som sagt fruktansvärt mycket hockey, säger han till Hockeysverige.se.

”Tar en yxa och hugger ned ett träd”

Experten Niklas Wikegård har tidigare konstaterat att han anser det ”snudd på skandal” att ingen SHL-klubb har värvat in Ledin. Men huvudpersonen själv tycker inte synd om sig själv på grund av att han är klubblös.
– Det är klart att det är bra när du får höra support. Men det är vad det är. Utan att låta… Klart det är kul med support och stödet, det är inget snack om saken. Men jag är inte den som sitter och tycker synd om mig själv. Jag är snarare tvärtom. Jag tar hellre en yxa och hugger ned ett träd, säger han till Hockeysverige.se.

Tidigare har bland annat Björklöven och division 1-laget Kalmar HC visat intresse för att värva Ledin, med tre SM-guld och knappt 700 SHL-matcher på meritlistan.

LÄS MER: När norrmannen käftade med Ledin – som kontrade med allra skönaste hånet