Patrik Sjöberg avslöjar Börje Salmings otroliga insats – efter ha hamnat i trubbel med kanadensiska polisen(!)

Börje Salming har gått bort och hyllas nu av alla.
Många delar också med sig av oförglömliga minnen med ikonen.
”Då tog Börje över diskussionen och sa till polisen”, berättar nu förre höjdhopparen Patrik Sjöberg om en otrolig händelse från förr.

På torsdagen kom beskedet som bara var en tidsfråga, men kom alldeles för hastigt. En av svensk hockey största någonsin somnade in när Börje Salmings ALS-drabbade kropp gav upp.

Salmings bortgång

Tidigare i år fick Salming beskedet att han drabbats av den hemska och obotliga nervsjukdomen ALS. Sedan dess har hela hockeyvärlden hållit tummarna för kämpen och följt hans känslosamma hyllningar i både Toronto och Stockholm med värme.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, Toronto
011112 Ishockey: Börje Salming med utsikt över Air Canada Stadion. © Bildbyrån – 24947

Torsdag kväll kom orden som förkunnade att 71-åringen har gått bort. Sedan dess har hyllningarna och kondoleanserna kommit från alla olika håll av hockeyvärlden.

LÄS MER: Så ska hela svensk hockey hylla Börja Salming på bästa sätt – ligorna går ihop i unik gest för att hedra ikonen

”Börjes storhet”

Många har även delat med sig av sina möten med Börje och hur hockeylegendaren har färgat deras liv med sin fantastiska personlighet. Höjdhoppsikonen Patrik Sjöberg är en av dem som har bjudit på ett oförglömligt minne av Börje Salming och det är ord som verkligen visar hans storhet som hockeyspelare och människa.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, Patrik Sjöberg, Toronto
Börje Salming och Patrik Sjöberg på plats i Toronto. FOTO: Instagram

Sjöberg beskriver allt i ett känslosamt inlägg i sociala medier.
”Finner inte ord hur chockerande informationen är att Börje Salming inte finns hos oss längre. Börje är den enda idolen jag någonsin haft”, skriver han på Instagram.
”Jag fick äran att ha Börje som gäst i ’Patrik möter’ som gick på TV3 och vi hängde tillsammans i Toronto i en vecka. Börje var lika stor vid sidan av hockeyrinken som han var på banan. När vi landade i Toronto så fick jag problem i passkontrollen för produktionsbolaget hade inte betalat arbetstillståndet för mig och dom ville skicka hem mig med nästa plan.”

LÄS MER: Stenmark öppnar upp om nära vänskapen till Börje Salming – och om sista mötet: ”Känt honom halva livet”

Därefter klev Börje Salming in i handlingen och visade varför han kallas för ”The King” i Toronto.
”Men då tog Börje över diskussionen och sa till polisen att Patrik är med mig och skall spela in ett tv-program och polisen svarade ”no problem, Mr Salming”, och jag blev insläppt till Kanada. Det visar hur stor Börje är i Kanada. Mina tankar går till familjen. Vila i frid Börje och vi ses på andra sidan”, skriver Sjöberg på Instagram.

Se inlägget: