Påskrivet och klart! SHL-klubben värvar förre supertalangen – efter stora poängsuccén

.

Oskarshamn är mitt i bygget av sin första SHL-trupp någonsin.
I dag gjorde nykomlingen klar med senaste nyförvärvet.
De har skrivit kontrakt med tidigare juniorstjärnan Tyler Kelleher.

Tyler Kelleher har levt med rejält höga förväntningar senaste åren. Det började med att han gjorde sex poäng på sju matcher för USA i U18-VM 2013.

Dominerade på college

Efter det dominerade amerikanen på college och nominerades faktiskt till att bli hela collegeligans bäste spelare. Men det där stora genombrottet i Nordamerika kom aldrig och det blev totalt 17 poäng på 45 AHL-matcher under Kellehers inledande seniorkarriär.

Stortalangen lämnade då Nordamerika och sökte lyckan i Europa istället. Det blev spel i tyska Ingolstadt och under senaste säsongen blev det stor poängsuccé med imponerande 38 poäng på 50 matcher. Nu är Kelleher klar för flytt till Sverige.

Tyler Kelleher, IK Oskarshamn

Klar för Oskarshamn

Det är nyligen uppflyttade IK Oskarshamn som är mitt i bygget av klubbens första SHL-trupp någonsin som tar chansen med Kelleher. Ett kontrakt är skrivet på en säsong och förväntningarna är höga på den 168 centimeter långa 24-åringen.

I dag presenterades Kelleher som klubbens allra senaste nyförvärv.
– Tyler är en liten, snabb och offensiv rightforward i en spännande och utvecklingsbar ålder. Trots sin mindre storlek är han heller inte ett dugg rädd för att driva rakt på mål eller att smälla på i närkamperna. Farten och spelskickligheten är det vi tror att han kan ta med sig in i SHL och vara en offensiv kraft för oss, säger sportchefen Daniel Stolt i ett officiellt uttalande.

Tyler Kelleher, IK Oskarshamn
Tyler Kelleher (Nr.19, ERC Ingolstadt), ERC Ingolstadt – Shooting Mannschaft, DEL, Deutsche Eishockey Liga, 07.08.2018, Foto: JT-Presse.de / Johannes Traub

Oskarshamns lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Christoffer Rifalk

Backar:
Christian Lindberg
Jaeden Martin
Isak Pantzare

Forwards:
John Dahlström
Filiph Engsund
Janne Kivilahti
Eddie Levin
Markus Modigs
Filip Sveningsson
Robin Söderqvist
Joakim Thelin
Tyler Kelleher

LÄS MER: Storstjärnan lämnar SHL efter poängsuccén – här är nya klubben

Nykomlingens succévärvning – nu återvänder 22-åringen till Sverige: ”En av ligans bästa backar”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);