Oväntade övergången – SHL-stortalangen lämnar för spel i värsta rivalen: ”Känsligt”

Adam Ginning är en stortalang – men har inte fått till det i Linköping.
Nu lånas han ut till värsta rivalen Vita Hästen.
– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt, säger Linköpings sportchef Niklas Persson.

Adam Ginning har spelat i Linköping i hela karriären och anses vara en stor talang. Det har inte minst bevisats genom hans deltagande i JVM i vintras.

Lånas nu ut

I SHL gjorde han debut redan under säsongen 2016/2017, och sedan dess har han fått rejält med speltid i laget. Förra sommaren draftades han dessutom i andrarundan av NHL-laget Philadelphia Flyers.

190926 Linköpings Adam Ginning inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 26 september 2019 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Men under säsongen har speltiden varit varierad. Nu står det klart att han lånas ut till hockeyallsvenskan.

”Medvetna om rivaliteten”

Dessutom till Linköpings värsta rival, Vita Hästen.

– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt. Rivaliteten mellan klubbarna är viktig och vi har stor respekt för den, säger Niklas Persson till klubbens hemsida.

190917 Linköpings Adam Ginning under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Brynäs den 17 september 2019 i Linköping.
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Men det logistiska var en stor del i beslutet, menar Persson.

– Vi ser det som en väldigt bra möjlighet för Adam. Han är i en ålder och fas av sin karriär där han måste spela mycket och den möjligheten kan han få i Vita Hästen. Rent logistiskt sett passar det bra att han spelar i Norrköping, han kommer att kunna bo kvar hemma i Linköping och vi kommer att kunna plocka tillbaka honom i vår verksamhet med kort varsel, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!