Oväntade beskedet: SHL-storklubben sparkar(!) förre JVM-stjärnan – efter bara en säsong

Det blev bara en säsong i Frölunda för Julius Bergman.
Den förre JVM-stjärnan dumpas av storklubben – trots ett år kvar på kontraktet.
– Tråkigt, för båda parter, men den bästa lösningen, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Julius Bergman gjorde redan som ung, under säsongen 2014/2015, debut i SHL med Frölunda. Men det blev bara en match i Sveriges högsta liga, innan han testade på juniorspel i Nordamerika.

Dumpas nu

Efter flera säsonger i AHL så flyttade han dock förra sommaren, efter fem år i USA, hem till Frölunda igen. Under säsongen har Bergman dock haft det tungt, och han har bara noterats för sex poäng (samtliga assister) på 42 matcher.

200307 Frölundas Julius Bergman under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 7 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Nu står det klart att han gjort sitt i Göteborgs-klubben. På sin hemsida meddelar nämligen Frölunda att de dumpar backen.

”Tråkigt för båda parter”

Detta trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Tråkigt, för båda parter, men den bästa lösningen. Vi vill tacka Julius för den här säsongen och önskar honom lycka till på det nya äventyret, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

200213 Frölundas Julius Bergman under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Örebro den 13 februari 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Bergman var en del av Sveriges JVM-lag under säsongen 2014/2015. I Frölunda hann 24-åringen med att vinna en CHL-titel.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!