Oväntade beskedet: Guldtränaren överens om monsterkontrakt med Frölunda: ”Vi har aldrig tvekat”

Roger Rönnberg kan stanna i Frölunda i 12 säsonger.
I dag förlängde guldtränaren sitt kontrakt med ytterligare fem säsonger.
– Vi vill alltid vinna och jag har fått fem chanser till, säger 48-åringen i ett uttalande.

Han har varit Frölundas huvudtränare ända sedan 2013 och har vunnit sammanlagt sex titlar under den tiden. Roger Rönnberg har verkligen varit en succétränare för Frölunda med 2 SM-guld och hela 4 CHL-titlar.

Kvar i Frölunda

Det återstod två säsonger på det nuvarande kontraktet men redan nu kommer oväntade beskedet att Rönnberg förlänger med SHL-klubben. Det blir ett monsterkontrakt på ytterligare fem säsonger vilket innebär att 48-åringen stannar i Göteborg till 2025.
– Jag känner för Frölunda och brinner för att fortsätta den resa vi är på. Jag känner en oerhörd kraft i att få jobba i föreningen i ytterligare fem år. Vi vill vara bäst och vill hela tiden framåt. Frölunda tar fram det bästa ur mig, säger Rönnberg till klubbens officiella webbplats.
– Frölunda som klubb har nått den nivån att vi alltid skall boka upp Götaplatsen. Vi vill alltid vinna och jag har fått fem chanser till.

Roger Rönnberg, Frölunda
190503 Tränare Roger Rönnberg jublar med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet på Götaplatsen den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Med det nyskrivna kontraktet kan Rönnberg stanna i Frölunda under hela 12 säsonger totalt. Det är få moderna hockeytränare som kan mäta sig med det i SHL.
– Vi har aldrig tvekat. Roger är rätt person för oss – hans personlighet, energi, engagemang och lojalitet passar föreningen. Vi startade en resa 2013 och är en bit på väg, men skall ännu längre. Vi är fantastiskt glada över att Roger stannar till 2025 och det visar att vi tror på det arbete vi gör. Det är viktigt med kontinuitet på ledarsidan med tanke på hur hög spelaromsättningen är, säger klubbdirektören Christian Lechtaler i ett pressmeddelande.

Vann JVM-guld

Nästa säsong har Rönnberg vid sin sida i båset assisterande tränarna Kristofer Näslund och Anders Burström. Lägg därtill att Frölunda har gjort klart med fem nyförvärv till kommande säsong i Jens Olsson, Jan Mursak, Filip Johansson, Mattias Norlinder och Stefan Elliot.

Roger Rönnberg, Frölunda
190502 Frölundas tränare Roger Rönnberg jublar under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135986

Innan tiden i Frölunda var Roger Rönnberg tränare i Luleå och Juniorkronorna samt assisterande tränare i Tre Kronor. Främsta meriten där är oförglömliga JVM-guldet i Calgary 2012.

LÄS MER: Stenhårda domen för NHL-svenskarna – får inte spela på sju(!) månader: ”Det är konstigt…”