Ottawa Senators nya besked för Erik Karlsson: ”Ett bud det inte går att tacka nej till”

Erik Karlsson är affischnamnet för hela Ottawa Senators.
Men nu erkänner klubben att svensken kan komma att lämna.
– Om ett annat lag kommer med ett bud det inte går att tacka nej till, då måste vi titta på det, säger general manager Pierre Dorion till Sportsnet.

Förra våren överraskade Ottawa Senators alla och gick hela vägen till Stanley Cup-finalen. Mycket tack vare en Erik Karlsson i absolut storform.

”Vi måste vara ärliga”

Men den här säsongen har varit mycket tuff för både Ottawa och lagkaptenen Karlsson. Laget är så långt ned som näst sist i Eastern Conference, med bara jumbolaget Buffalo Sabres under sig. Det är långt, långt upp till slutspelsplatsen och hoppet börjar att dö ut hos Ottawa Senators.

Den mörka säsongen säsongen kan leda till ödesdigra konsekvenser då klubben nu offentligt erkänner att man kan komma att släppa lagets stora ledstjärna Erik Karlsson. För att kunna möblera om hela organisationen.
– Vi måste vara ärliga. Om vi inte går till slutspel kommer vi att behöva göra förändringar, säger Ottawas general manager Pierre Dorion till Sportsnet.

”Det är vår första prioritet”

En av de största förändringarna är då att en av NHL:s absolut bästa spelare kan lämna laget. Karlssons kontrakt går ut 2019 och Senators kan nu bli tvungna att börja lyssna på eventuella bud.
– Vår första prioritet är att skriva kontrakt med honom. Han är en speciell spelare. Om ett annat lag kommer med ett bud som det inte går att tacka nej till, då måste vi titta på det. Men vår första prioritet är att sajna Erik Karlsson och göra honom vår spelare för resten av hans karriär, säger Dorion i intervjun.

Om drygt en månad är det deadline day för trejder i NHL – då måste Ottawa Senators ha fattat ett beslut.
– Inga förhastade beslut kommer att fattas. Når vi inte slutspel kan vi börja planera för framtiden och kanske ta ett steg tillbaka för att ta två framåt, säger general manager Dorian.

Dela artikeln för att säga var du tycker Erik Karlsson ska spela!

LÄS MER: Zuccarellos klockrena hån av förre lagkamraten får Erik Karlsson att tappa det

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter