När målvaktslegendarerna kastade stötarna – och gick tidernas mäktigaste målvaktsfight

När målvaktslegendarerna kastade hjälmarna – och gick tidernas mäktigaste målvaktsfight

Ibland passar även målvakter på att ta ut sina aggressioner genom att slåss.

Precis så gjorde de legendariska NHL-målvakterna Chris Osgood och Patrick Roy, som bjöd publiken på en av historiens bästa målvaktsfighter.

Huruvida det borde vara tillåtet eller inte med slagsmål i NHL har debatterats länge men oavsett åsikt riktas alla arenans blickar mot de två spelarna som bestämmer sig att kasta handskarna.

Vissa gånger är det extra speciellt, när exempelvis målvakter väljer att göra upp. Det skulle publiken i Joe Louis Arena få uppleva i april 1998. När deras egen målvaktshjälte Chris Osgood valde att gå upp mot Patrick Roy.

Gjorde upp i mittzon

Det var efter ett stort bråk på isen som Roy blivit rejält förbannad. Men istället för att hålla känslorna inne var han ute efter att slåss – och det med motståndarmålvakten Chris Osgood.

Det publiken sen fick se är kanske en av de allra bästa slagsmålen mellan två målvakter genom NHL-historien:

På den erkända hemsidan Hockeyfights.com utsåg fansen Patrick Roy, med totalt 262 utvisningsminuter i NHL, till vinnare.

– Jag hade ingen avsikt att slåss med Osgood när jag åkte ut. Men när jag kom ut till mitten av isen tänkte jag ”äh, vad i helvete”. Jag vet inte om jag hade blivit utmanad (då Osgood kastade sin plock och stöt”, men min plock var redan vid målet”, berättade Patrick Roy efter fighten enligt Denver Post.

Oavsett kan vi konstatera att Patrick Roy och Chris Osgood inte bara blir ihågkomna som legendarer tack vare deras målvaktsspel. De lär också bli ihågkomna som två riktiga råskinn!

När Patrick Roy sänkte Rangersstjärnan med klockrena monstertacklingen