Orden från Elias Pettersson – som fick Vancouver-fansen att darra i natt

På en pressträff i Stockholm i går kommenterade Elias Pettersson sin kontraktssituation.
Det skapade stora rubriker – i Vancouver.

I går samlades ett helt gäng svenska NHL-stjärnor för en pressträff med Tre Kronor, med anledning av kommande OS-turneringen.

Det snackades dock inte bara om de olympiska spelen, utan även om den kommande NHL-säsongen.

Gällande Elias Pettersson var det första gången på länge som han fick kommentera de kontraktsförhandlingar som pågår med Vancouver Canucks.

Elias Pettersson, NHL
190519 Elias Pettersson of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Petterson är så kallad RFA, klubben har fortfarande rättigheterna till svensken. Men utan kontrakt kommer han inte kunna spela när ligan drar igång.

Det lär mycket till för att parterna inte ska komma överens, men självklart är förhandlingarna en stor snackis i framför allt västra Kanada.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

I en intervju med hockeysverige.se sa Pettersson:
– Jag vill vara kvar där (Vancouver) nu. Jag vill spela i ett lag som vinner och spelar i slutspel varje år. Det har vi chans på nästa år. Om vi har det när mitt nästa kontrakt går ut, det vet jag inte. Jag vill spela där jag har bra chans att vinna. 

Harmlösa ord? Inte i Vancouver.

Citaten spreds snabbt och blev en rejäl snackis.

TV-kanalen Sportsnet gjorde ett inslag om kommentarerna och frågan var om Petterssons ord om ”spela i ett lag som vinner” hintade om att han faktiskt skulle kunna lämna Vancouver? Det är ju så att Canucks missade slutspel förra säsongen och hade det väldigt tungt.

Även på sociala medier var Petterssons kommentar en stor snackis.

Svenskens agent JP Barry fick sedan gå ut och tona ned svaret från Pettersson.

Få våra nyhetsbrev!