Officiellt: Supervärvningen helt klar för Djurgården – återvänder efter 315 NHL-matcher

Nu är storvärvningen helt klar.
Jacob Josefson lämnar NHL efter 315 matcher och återvänder till Djurgården.
– Det var bara Djurgården jag ville till, säger nyförvärvet.

Redan i början av veckan läckte uppgifter ut om att Jacob Josefson gjort sitt i NHL. Istället ryktades det om en återkomst till Sverige igen.

Det har heller inte varit något snack om vilken klubb det handlar om. Då allt handlar om klubben i 27-åringens hjärta: Djurgården.

Dif har frigjort pengar

Enligt uppgifter till Sportbladet har Djurgården inlett förhandlingar med Josefson tidigare under våren och att klubben även frigjort pengar för att matcha NHL-svenskens lön.

I dag blev allt klart. 14.00 kallade Djurgården till presskonferens och då presenterades Josefson som nyförvärv från Buffalo Sabres.
– När jag väl bestämde mig så kändes det helt rätt. Det var bara Djurgården jag ville till. Skönt att få det klart och helt fantastiskt att få komma tillbaka, säger han i Djurgårdens livesändning.
– Jag har sett 30-40 matcher med Djurgården den här säsongen, så jag har bra koll på hur de spelat. Det känns som de har något bra på gång.

Åtta år i NHL

27-åringen är fostrad i Djurgårdens ungdomsverksamhet och har gjort en hel säsong i SHL med Dif. 2010 lämnade han för NHL och har spenderat sensate åtta åren i Nordamerika för New Jersey Devils och Buffalo Sabres.

Efter 315 NHL-matcher är det nu dags att vända hem till Sverige igen. Josefson blev nyligen pappa också.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Officiellt: Lämnar Djurgården efter 8 säsonger – nu är han helt klar för SHL-konkurrenten

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);