Officiellt: SHL-klubben har gjort klart med nyförvärvet – efter målvaktskaoset(!)

Officiellt: SHL-klubben har gjort klart med nyförvärvet – efter målvaktskaoset(!)

.

Oskarshamn har hamnat i en konflikt med succémålvakten Christoffer Rifalk.
Nu har SHL-nykomlingen gjort klart med en ersättare.
I dag har IKO presenterat nya målvakten Tex Williamsson.

Senaste säsongen spelade Tex Williamsson hos Tingsryd i HockeyAllsvenskan men fick även känna på lite SM-slutspel när han förstärkte Frölunda i finalspelet. Nu ska 28-åringen få känna på ännu mer SHL-spel.

Klar för SHL-nykomlingen

I dag blev det klart att nykomlingen Oskarshamn gjort klart med målvakten i sitt fortsatta bygge av klubbens allra första SHL-trupp. Efter Oskarshamns konflikt med succémålvakten Christoffer Rifalk plockar nu alltså klubben in Williamsson som ersättare.
– Med Tex Williamsson får vi in en målvakt som besitter en väldigt hög högsta nivå. Han var bevisat tidigare vilken fantastisk målvakt han kan vara och vi tror att vi kan hjälpa honom att utvecklas ytterligare hos oss, säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Skrivit på tvåårskontrakt

Williamsson hade en räddningsprocent på 91,8% under senaste säsongen och har nu skrivit ett tvåårskontrakt med SHL-nykomlingen.
– Jag känner mig redo för SHL. Det blir kul med ett nytt steg i karriären och en ny utmaning. När jag pratade med sportchefen kändes det helt rätt och Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) känner jag sedan tidigare. Det har varit tuffa matcher att spela borta i Oskarshamn, så jag ser verkligen fram emot att få göra det till min hemmaborg och bekanta mig med staden på riktigt här inom kort, säger målvakten till klubbens officiella webbplats.

Tex Williamsson, Oskarshamn
190312 Frölundas målvakt Tex Williamsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 12 mars 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Oskarshamns lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Christoffer Rifalk
Tex Williamsson

Backar:
Christian Lindberg
Jaeden Martin
Isak Pantzare

Forwards:
John Dahlström
Filiph Engsund
Janne Kivilahti
Eddie Levin
Markus Modigs
Filip Sveningsson
Robin Söderqvist
Joakim Thelin
Tyler Kelleher

LÄS MER: Svenskdoldisen kan bryta kontraktet utomlands – och återvända till SHL igen!

Bomben: Stora guldhjälten aktiverar klausul i kontraktet – och lämnar Frölunda i förtid