Officiellt: Poängkungen nobbar ligarivalen – klar för SHL-klubben

.

Flera spelare har tvingats lämna Linköping efter den misslyckade säsongen.
Nu har man också gjort sitt första nyförvärv.
Via sin hemsida meddelar klubben att Mikael Frycklund ansluter från Västerås.

Mikael Frycklund var tillsammans med Lukas Zetterberg Västerås främsta poänggörare under säsongen. Forwarden stod för 43 poäng på 50 matcher i grundserien ioch var en av de bärande spelarna som skickade Västerås till den Hockeyallsvenska slutspelsserien.

Dramatisk säsongsavslutning

Väl där tog säsongen slut för Västerås. Laget slutade på andraplats och missade playoff-spel med en ynka poäng i en dramatisk avslutning.

Västerås Mikael Frycklund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskrona och Västerås den 21 september 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Efter säsongens slut har flera Västerås-spelare redan lämnat. Både Alexander Lindelöf och Lukas Zetterberg har skrivit på för Brynäs och Frycklund har även han varit het på marknaden.

Mikael Frycklund nobbar Mora

Flera SHL-klubbar har varit ute efter forwardens signatur och allra senast var Mora med i bilden. Agenten Patrik Aronsson bekräftade då att Dalalaget var intresserade, men nu står det klart att Frycklund nobbar Mora.

Under måndagen blev det klart att Linköping värvar in honom.
– Det känns bra att komma till Linköping. Det är en förening som har varit ett stabilt SHL-lag i många år och jag tror att jag kan utvecklas vidare i min karriär och ta nästa steg. Jag ser fram emot att börja träna med laget i nästa vecka, säger Frycklund till klubbens hemsida.

För 25-åringen blir sejouren i ”Cluben” den första i karriären. Tidigare har Frycklund bland annat representrerat både Tingsryd och Modo.

Klar för Linköping

Kontraktet med Linköping är skrivet över de två kommande säsongerna.
– Framförallt så är Mikael en väldigt bra hockeyspelare som har tagit stora kliv i sin utveckling de senaste åren. Vi hoppas och tror att han ska fortsätta på den vägen i Linköping. Han har också ledaregenskaper som jag hoppas att vi får användning i vårt lag under de kommande två åren, säger Linköpings nye general manager Niklas Persson.

Sedan tidigare har Chad Billins, Fredrik Karlström, Daniel Olsson-Trkulja, James Wright, Alexander Karlsson och Frölundalånet Kristoffer Gunnarsson lämnat klubben.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Svenske succéspelaren på väg hem – jagas av SHL-konkurrenterna

Mumindjuret Sniff blir ny FBK-maskot – och hela Sverige skrattar