Officiellt: Backlöftet klar för SHL-klubben – efter succésäsongen

Martin Fehervary växte till en av Oskarshamns viktigaste backpjäser under säsongen.
Nu är han klar för spel i SHL – och HV71.

Martin Fehervary lämnade Malmö för spel i Oskarshamn inför den gångna säsongen. Väl där utvecklades 18-åringen till en fast pjäs i backbesättningen och imponerade stort i laget som tog sig hela vägen till Play Off inför direktvalet till SHL.

Redan i januari ryktades den slovakiske landslagsbacken, som draftas i sommar, vara på väg till HV71. Nu är det bekräftat.

Skriver tvåårskontrakt

Via sin officiella hemsida bekräftar HV71 att Fehervary, som var utlånad just dit under en match i januari, ansluter till klubben.

Kontraktet är skrivet över två år.
– Martin är en modern back med bra speluppfattning, fin skridskoåkning och kvaliteter både i det offensiva och defensiva spelet. Han kommer att vara en viktig del i vår backbesättning nästa år, säger sportchefen Johan Hult.

”Ska bli en ära”

Fehervary representerade Slovakien i JVM i Buffalo tidigare i vintras. Under säsongen i Oskarshamn blev han historisk när han fick agera kapten i ordinarie kaptenen Jonas Engströms frånvaro.

I år har backen stått för 10 poäng på 50 matcher.
– Det ska bli en ära att spela för HV71. Det här blir ytterligare ett steg i min karriär efter en bra säsong i HockeyAllsvenskan och jag känner mig redo för en utmaning på högre nivå, säger Fehervary.

LÄS MER: Jättetalangen bekräftar – lämnar SHL-klubben: ”Jag har gjort min sista match”

SM slutspel i Hockey 2018 – spelschema, resultat