Nyckelkugge i slutspelet – nu dumpas svenskdoldisen av NHL-klubben

.

Joakim Ryan gjorde 20 matcher för San Jose Sharks i Stanley Cup-slutspelet.
Nu dumpas svenskdoldisen av NHL-klubben.

Joakim Ryan är född i USA men med en svensk förälder.

Han har bott på andra sidan Atlanten i hela livet bortsett från två år, när han var 10-12, men har noterats för flera ungdomslandskamper för Sverige.

Dumpas av klubben

Så sent som säsongen 2011/2012 så spelade han med det blågula U20-landslaget, och efter det har han i skymundan haft en fin karriär i NHL.

De två senaste säsongerna har han i stort sett varit given i San Jose Sharks, och den gångna säsongen så spelade han utöver 44 grundseriematcher samtliga Stanley Cup-slutspelsmatcher.

190416 Jonathan Marschessault of Vegas Golden Knights in action against Joakim Ryan of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Totalt noterades han för åtta poäng på 64 matcher, men nu kommer beskedet att svenskdoldisen inte har någon framtid i klubben.

Klubben har låtit sig meddela att man inte ger något kontraktserbjudande till Ryan, vilket betyder att han på måndag, den 1 juli, blir kontraktslös och fri att prata med andra klubbar.

Drömmer om VM-spel

Joakim Ryan har tidigare berättat att han drömmer om att spela VM med Tre Kronor, men ishockeyförbundet sätter stopp.

Man måste nämligen ha spelat hockey i Sverige i minst två år för att kunna bli uttagen, men Ryan har endast bott i Sverige i två år, inte spelat hockey så länge.

– Jag hade riktigt kul när jag spelade juniorlandskamper. Men jag har bott största delen av mitt liv i USA, så det skulle vara häftigt att spela för USA också. Men jag kan inte tänka på det, det är inte mitt beslut utan IIHF:s, har han tidigare sagt till Hockeysverige.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!