Nya vändningen: Tidigare SHL-tränaren uppges klar storklubben – efter oväntade uppbrottet

Nya vändningen: Tidigare SHL-tränaren uppges klar storklubben – efter oväntade uppbrottet

Dan Tangnes lämnade mycket oväntat Linköping – trots två år kvar på kontraktet. 
– Efter det snöpliga uttåget i sista matchen mot Djurgården försvann all energi ur kroppen, sa Dan Tangnes till Linköpings hemsida då.
Nu, drygt två veckor senare uppges han ha hittat ett nytt uppdrag. 

Många höjde på ögonbrynen när det stod klart att Dan Tangnes lämnade jobbet som tränare i Linköping – trots två år kvar på kontraktet. Uttåget mot Djurgården i kvartsfinalen blev droppen.
– Efter det snöpliga uttåget i sista matchen mot Djurgården försvann all energi ur kroppen, sa Dan Tangnes då till Linköpings hemsida.

Men drygt två veckor efter det mycket oväntade beskedet uppges han ha gjort klart med en ny klubb.

Uppges klar för storklubben

Enligt MrMadhawk ska den 39-årige tränaren i princip vara klar för den schweiziska storklubben Zug. Tangnes ska vara på väg över till Schweiz för att slutförhandla med klubben, som slutade två i ligan den här säsongen. Trots den fina tabellplaceringen åkte klubben ut redan i kvartsfinalen och som en följd av det fick tränaren Harold Kreis sparken.

Om Tangnes blir klar för klubben kan han få stifta bekantskap med den tidigare LHC-favoriten Garrett Roe. I laget återfinns även svenskarna Carl Klingberg och Viktor Stålberg. Enligt MrMadhawk kan Tangnes presenteras för klubben redan i morgon, onsdag.

Tangnes kom till LHC säsongen 2014/15, då som assisterande tränare. Säsongen därpå tog han över som huvudtränare, en roll som han alltså har haft fram till för två veckor sedan.

LÄS MER: Klart: Timrås stora kvalhjälte lämnar klubben – här är hälsningen till fansen