Nya uppgifter: Tre Kronor-backen helt klar för återkomst till SHL – här är nya laget

Nya uppgifter: Tre Kronor-backen helt klar för återkomst till SHL – här är nya laget

Det har varit på gång en längre tid.
Nu står det klart att Jonas Ahnelöv återvänder till SHL igen.
30-åringen är klar för Rögle, avslöjar Helsingborgs Dagblad.

Med bara 11 dagar kvar till SHL-premiären så plockar Rögle in ett tungt namn i truppen. Klubben och framförallt sportchefen Chris Abbott har varit på jakt efter en riktig backstjärna.

Lämnar KHL för SHL

Och nu har de hittat honom. Helsingborgs Dagblad avslöjar nu att Rögle har gjort klart med Tre Kronor-backen och tidigare KHL-spelaren Jonas Ahnelöv. 30-åringen var en del av Tre Kronors OS-lag i vintras men återvänder nu till svensk hockey igen.

180206 Jonas Ahnelöv under en träning med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Ahnelöv har de senaste tre säsongerna tillhört Avangard Omsk i KHL men fick i maj beskedet att det inte blir en förlängning av kontraktet och fick därmed lämna klubben. Sedan dess har han varit starkt ihopkopplad med en återkomst till SHL igen och senaste tiden har Rögle varit hetaste alternativet.

En rejäl förstärkning

Nu ska båda parterna vara överens och det enda som återstår är att Ahnelöv ska bli officiellt presenterad av klubben. Den 15 september drar SHL igång och då ställs Rögle mot Skellefteå i premiären.

Jonas Ahnelöv
180206 Jonas Ahnelöv poserar för porträtt under en pressträff med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Ahnelöv blir en rejäl förstärkning på backsidan för Rögle med sina 308 SHL-matcher för både Frölunda och Modo samt hela 66 landskamper för Tre Kronor.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen till SHL!

LÄS MER: Nya förslaget: Så vill de förändra svensk hockey – totalt

SHL-klubben bekräftar – stora guldhjälten nära återkomst: ”Superintressant”