Nya målshowen i natt: Här slår Elias Pettersson till igen – och blir historisk

Snacka om drömstart på NHL-karriären.
I natt slog Elias Pettersson till igen och satte två nya mål mot Calgary Flames.
Och nu har han redan skrivit klubbhistoria.

Elias Pettersson har verkligen fått en drömstart på sin NHL-karriär. Målskytt i första matchen, hemma mot Calgary, där Canucks också tog hem segern.

Direktsköt första målet

I natt var det dags för reprismöte, i Calgary. Och det var återigen Elias Pettersson som klev fram för sitt Canucks.

Han direktsköt kvitteringen till 1–1 i den första perioden och slog till igen i mittperioden.
Kolla in det här:

Lägg därtill en assist till Bo Horvats, så förstår man varför 19-åringens föräldrar jublade på läktarna, precis som de fick göra i debuten:

Vancouver hade länge 4–4, men Calgary tog ledningen i slutet av den tredje perioden. När Canucks desperat jagade kvittering kunde hemmalaget gå fram till 7–4.

Pettersson har nu gjort mål två matcher i rad. Det har ingen tonåring lyckats med tidigare i Canucks historia.
Förmodligen är det här bara det första av många rekord som kommer ryka inom kort…

Här är ytterligare bevis på Petterssons succéstart:

Och fansen de älskar det, så klart.

DELA artikel för att hylla den svenska supertalangen!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);