Nya, mäktiga hyllningen till Börje Salming i natt – med hela familjen på isen

Nya, mäktiga hyllningen till Börje Salming i natt – med hela familjen på isen

I natt var det dags för Torontos stora hyllning till sin hjälte Börje Salming.
”The Kings” hela familj var på isen för att känna kärleken och värmen från alla Toronto Maple Leafs-fans.

Natten till lördag var Börje Salming en del av den Hockey Hall of Fame-ceremoni som sker årligen i Toronto. Det blev en oerhört känslosam kväll för alla inblandade, när Salming gick ut på isen med hjälp av förre lagkamraten Darryl Sittler och förre Toronto-kaptenen Mats Sundin.

Ny hyllning

I natt spelade Toronto på nytt, mot Vancouver, och Maple Leafs passade på med en ny, skräddarsydd hyllning till Börje Salming.

Det blev, så klart, nya känslosamma scener när klubben först visade en enorm hyllningsfilm till Salming.

Därefter fick Salmings hela familj äntra isen och två svenskar, Oliver Ekman-Larsson och William Nylander var en del av ”ceremonial puckdrop” innan matchen.

Toronto vann matchen med 3-2 och lagets stjärnspelare talade efteråt om hur tagna de varit under helgens hyllningar till Salming.

– Sådana här hyllningar behövs verkligen. Salming är en väldigt speciell person och självklart en speciell person för hela Toronto, säger målskytten Jordie Benn.

”Träffar hårt”

– Sådana här saker träffar hårt. Jag tror det fick många av oss att få lite perspektiv, att ha en sådan spelare här, som visade vägen för oss andra. Det betyder mycket. Och jag tycker att man märkte det på publiken här i kväll, säger storstjärnan Auston Matthews.