Nya framtidsbeskedet om Leo Carlsson efter stora succén i hockey-VM: "Det sämsta som kan hända"

Nya framtidsbeskedet om Leo Carlsson efter stora succén i hockey-VM: ”Det sämsta som kan hända”

Leo Carlsson gjorde stor succé i hockey-VM.
Nu kommer nytt framtidsbesked om 18-åringen.
Som kan välja mellan SHL och NHL till kommande säsong.

Senaste SHL-säsongen fick tonåringen Leo Carlsson sitt stora genombrott hos Örebro Hockey. Vilket ledde till att han fick chansen att göra debut för Tre Kronor på våren.

Carlssons succé

18-åringen tog verkligen chansen och visade upp sin stora talang. När många svenska NHL-spelare tackade nej till hockey-VM fick Carlsson plötsligt en sensationell plats i VM-truppen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leo Carlsson, hockey-VM
230523 Leo Carlsson of Sweden celebrates after 1-0 during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Sweden and USA on May 23, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0479

Succén slutade heller inte där utan Leo Carlsson blev både Tre Kronors yngste VM-spelare någonsin och den yngste i historien att göra mål i VM för svensk del. Stortalangen tog för sig ytterligare i turneringen och landade till slut på imponerande fem poäng efter sju spelade matcher.

LÄS MER: Leif Boorks tydliga kritik efter att jättelöftet Leo Carlsson gjort det ”förbjudna” i hockey-VM: ”Jävla trams”

Beskedet om Leo

Snart väntar också sommarens NHL-draft för succégrabben och Carlsson väntas gå som en av de första när NHL-klubbarna gör upp om alla löften. Nu kommer nytt besked för unge Leo när Örebros sportchef Niklas Eriksson ger sin syn på framtiden.
– Vi kan inte säga att det blir si eller så. Vi vet inte vilket lag han blir draftad av. Sedan finns det olika scenarion, som trejder på draften. Det har hänt förut. Vi kommer att ha en bra dialog med Leo och hans agent och vi kommer träffa dem, jag och Johan (Hedberg), säger Eriksson i tidningen NA:s hockeypodd ”Nedsläpp Örebro”.
– Vi ska ge vår syn och de ska ge sin. Men vi vet också att Leo sagt att han vill vara kvar ett år. Samtidigt tror jag det är viktigt att de är tydliga med det när de är där borta vid draften, att de har en bra plan för det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leo Carlsson, hockey-VM
230522 Leo Carlsson of Sweden during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Denmark and Sweden on May 22, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0476

Örebro hoppas så klart få behålla sin guldklimp på svensk mark för ännu en SHL-säsong. Men klubben har också ett krav på att forwarden då ska vara med hela försäsongen och inte komma alldeles för sent från Nordamerika.
– I min bok är det sämsta som kan hända att han åker över och är med på alla camperna och spelar nio matcher och kommer tillbaka i slutet av oktober, början av november. Det har jag aldrig sett bli lyckat. Ska Leo vara kvar här ska han vara det fullt ut och göra en Elias Pettersson och vara med oss hela försäsongen. Då får han bästa tänkbara utvecklingen, tycker jag, erkänner Niklas Eriksson i intervjun.

LÄS MER: Leo Carlsson avslöjar sitt stora favoritlag i NHL – inför sommarens draft: ”Jag vill spela med honom”

Men i slutändan är ändå inte Örebro som har makten i den här situationen. Utan det NHL-lag som väljer Leo Carlsson i draften kommer att säga till om det hela.
– Makten har ju de, så är det. Sedan får man hoppas att det sunda förnuftet får råda för vad de vill ha för spelare. De vill ju ha en spelare som kommer in och hjälper dem direkt. Det är så de ser på en spelare som kanske går som nummer tre i draften. Det kommer han definitivt kunna göra om han får utvecklingen som jag beskriver. Det blir dock tuffare att göra det i år, tror jag, säger Örebro-sportchefen i podden.

Hur bra kan Leo Carlsson bli? Dela artikeln och säg din åsikt!